Managed hosting door True

SPSS Nederland verhuist naar IBM-kantoor

 

Het Nederlandse personeel van SPSS, leverancier van software voor voorspellende analyses, verruilt in mei 2010 de bedrijfslocatie in Gorinchem voor een kantoor in Nieuwegein. De verhuizing is onderdeel van de integratie in IBM, dat halverwege 2009 SPSS inlijfde. Ongeveer vijftig SPSS'ers betrekken het kantoorpand van bi-leverancier Cognos - in 2008 definitief ingelijfd door Big Blue - en vormen daarmee samen de IBM-divisie Business Analytics. Op de locatie in Nieuwegein is ook het IBM SPSS trainingscentrum gevestigd.

Cursisten krijgen daar training in het gebruik van de software en les in statistiek en analyse. IBM heeft zijn business intelligence en predictive analytics activiteiten ondergebracht in een aparte divisie met de naam Business Analytics.

Voor de ict-reus wordt de levering van analytische-software steeds belangrijker nu bedrijven de geleverde hardware voor opslag van bedrijfsgegevens willen uitrusten met software om die gegevens te analyseren en daarmee de concurrentie voor hopen te zijn.

Een belangrijk onderdeel van die strategie is het voorspellen van klantgedrag en -behoeften voor het verbeteren van de bedrijfsresultaten met behulp van voorspellende analyse (predictive analytics), een onderdeel waarop SPSS zich profileert. De leverancier die zich van oorsprong op statistiek en analyse in de academische wereld richtte, richt zich daarnaast op software voor analyse en voorspellingen in het bedrijfsleven. Het gaat om activiteiten als data mining, text analytics, data collectie en statistische analyse.


Overname Cognos

Eind 2007 telde IBM vijf miljard dollar neer voor bi-leverancier Cognos. De Canadese leverancier van software voor business intelligence (bi) werd begin 2008 definitief ingelijfd.

2007 was een roerig overnamejaar in de bi-markt. Gespecialiseerde leveranciers werden opgeslokt door grote bedrijfssoftwareleveranciers en ict-bedrijven. Oracle nam Hyperion over en SAP kocht Business Objects.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3336969). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.