Managed hosting door True

Russen en Duitsers nemen HP onder de loep

 

De kantoren van HP in Rusland (Moskou) en in Duitsland hebben onlangs bezoek gehad van de Russische justitie. Aanleiding is een mogelijke omkoopzaak, waarmee een bedrag is gemoeid van acht miljoen euro.

Diverse bladen, zoals de Amerikaanse CRN en Wall Street Journal, melden dat mogelijk negen werknemers van HP betrokken zouden zijn bij een omkoopschandaal. Ze zouden ongeveer acht miljoen euro hebben betaald om orders binnen te halen voor een levering aan openbare aanklagers in Moskou. Bij dit onderzoek zijn kantoren van HP in Duitsland en Rusland doorzocht.

De Duitsers en Russen kregen argwaan toen bij een bedrijf in Dresden verdachte geldstromen werden opgemerkt. Onderzoekers kwamen uit bij HP-kantoren in Böblingen en München. Er zou in het jaar 2000 geld zijn betaald voor een contract met een waarde van 35 miljoen euro, waarvoor hardware en software aan kantoren van openbare aanklagers in Moskou werd geleverd. Dit contract liep in 2007 af.

Voormalig HP ceo Carly Fiorina, die nu voor de Republikeinen in de Anmerikaanse staat Californie een campagne voert om daar senator te worden, zegt in een verklaring van niets te weten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3325579). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.