Managed hosting door True

Tulip Computers neemt Paceblade over

 

Tulip Computers heeft een overeenkomst gesloten met de aandeelhouders van PaceBlade Technology Taiwan inzake de overname van PaceBlade.

PaceBlade is een onderneming gevestigd in Taipei (Taiwan) die onderscheidende tablet pc’s ontwerpt en ontwikkelt en deze wereldwijd distribueert. Deze overname past binnen de strategie van Tulip Computers en haar dochteronderneming 2L International B.V. (2L), waarvan uitbreiding en vernieuwing van het productportfolio een belangrijk onderdeel vormt. Tulip Computers betaalt de overname in zowel cash als door middel van uitgifte van nieuw te plaatsen aandelen. Naar verwachting zullen op termijn 8.500.000 aandelen worden uitgegeven om de transactie mede te financieren.

2L zal de producten van PaceBlade wereldwijd aanbieden via haar business unit Mobility Solutions, met kantoren in Amersfoort, München, Taipei en agenten in Amerika en Azië. De eerder dit jaar overgenomen activiteiten van PaceBlade Technology Europe maken deel uit van deze organisatie. De business unit richt zich op het voldoen aan de snel groeiende vraag naar mobiliteitsoplossingen voor de zakelijke markt.

De PaceBlade productrange bestaat uit unieke, geavanceerde design tablet pc’s voor multifunctionele toepassingen zoals de huidige SlimLine tablet pc. Deze tablet pc’s zijn onderscheidend gepositioneerd, onder andere vanwege het feit dat zowel Windows- als Linux applicaties worden ondersteund. Hierdoor worden deze producten momenteel reeds succesvol gebruikt in een groot aantal specifieke marktsegmenten zoals de Overheid, de Medische Sector, Service & Support organisaties en in de sector Transport en Logistiek. Onafhankelijke analisten verwachten dat het relatieve marktaandeel van tablet pc’s zal toenemen van 1% in 2003 naar ongeveer 20% van de totale wereldwijde notebook verkopen in 2005.

Naar de huidige verwachting zal de omzet van de PaceBlade productrange voor Tulip Computers in 2005 reeds € 25 miljoen bedragen, met een bijdrage van meer dan 10% aan het operationele resultaat van Tulip Computers. De totale transactiekosten van deze acquisitie inclusief de totale vergoeding aan PaceBlade bedragen nagenoeg € 5 miljoen oftewel 2 maal de in 2005 te verwachten bijdrage aan het resultaat.

Tulip Computers heeft momenteel in totaal 172.449.432 aandelen uitstaan met een slotkoers per 3 augustus 2004 van € 0,20 per aandeel.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/329570). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.