Managed hosting door True

Bouw & ICT 2010: Databalk doopt Omega om

 

Omega, het bedrijfsinformatiesysteem voor de corporatiemarkt van Databalk, gaat voortaan door het leven als Dynamics Wonen. De automatiseerder uit Veenendaal wil met de naamswijziging duidelijker maken dat het pakket gebaseerd is op Microsoft Dynamics AX. Databalk zegt Dynamics Wonen tevens op een aantal punten te hebben verbeterd, waardoor corporaties beter grip kunnen krijgen op hun bedrijfsvoering.

Databalk presenteert Dynamics Wonen op de vakbeurs Bouw & ICT die op 17 en 18 maart plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht. Het bedrijf stelt daar dat het pakket een doorontwikkeling van Omega is. De nieuwe versie kent meer gebruiksgemak en betere integratiemogelijkheden en bevat gereedschap voor procesoptimalisatie en resultaatgerichte bedrijfsvoering. Volgens Databalk ondersteunt Dynamics Wonen de volledige beleids- en controlecyclus bij woningbouwverenigingen. Het pakket is opgebouwd uit de clusters beleid, wonen, vastgoed, financiën en informatievoorziening.

Naast het leveren van een erp- (enterprise resource planning) oplossing biedt Databalk corporaties aanvullende diensten op het gebied van infrastructuur- en applicatiemanagement.


Concurrenten

Overigens is Databalk niet de enige partij die zijn erp-pakket baseert op Microsoft-technologie. Zo is de nieuwe productlijn van SG Automatisering eveneens geënt op Microsoft Axapta (SG Tobias AX). DSA Vision biedt Empire aan, ontwikkeld op basis van Microsoft Dynamics Navision. Repab, dat de oplossing Summarum (gebruikmakend van Microsoft SQL Server 2008) verkoopt, en Centric (voor de tooling van het nieuwe product Wocas4all) gebruiken ook Microsoft-technologie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3291422). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.