Managed hosting door True

Sogeti Nederland doet niet mee in cloud-tak

 

Ict-dienstverlener Sogeti Nederland neemt geen deel aan het nieuwe bedrijfsonderdeel Infostructure Transformation Services (ITS) van moederbedrijf Capgemini. Dat meldt woordvoerder Ruud Poels naar aanleiding van eerdere berichtgeving. Sinds 2004 heeft Sogeti Nederland een aparte divisie Infrastructuur Services, die zijn klanten net als Capgemini ITS adviseert over cloud computing.

De divisie Infrastructuur Services van Sogeti Nederland telt ruim 430 medewerkers. Zij helpen organisaties bij het inrichten van hun infostructuur. Dat is de manier waarop informatie wordt opgeslagen, toegankelijk gemaakt, verwerkt, onderhouden en beveiligd. In toenemende mate gebeurt dat als clouddienst, dus via internet of intranet.

'We werken daarbij nauw samen met onze strategische partners IBM en Microsoft', legt de voorlichter uit. Capgemini Nederland werkt trouwens ook nauw met deze ict-bedrijven samen.


Toch betrokken

Sogeti Nederland maakt wel gebruik van de kennis die aanwezig is binnen de Capgemini-groep, erkent de woordvoerder. Op deze wijze is de dienstverlener indirect toch betrokken bij het cloud computing-initiatief dat Capgemini op 9 maart 2010 aankondigde. 'Expertise en ervaring worden samengebracht, waardoor we veel gerichter kunnen investeren en diensten leveren.'

De scheiding tussen Capgemini Nederland en Sogeti Nederland is flinterdun. Sogeti is een van de vier divisies van de internationale Capgemini-groep, maar positioneert zich alleen in Nederland zelfstandig naast Capgemini Nederland. Capgemini Nederland levert ongeveer 350 medewerkers voor zijn nieuwe internationale bedrijfsonderdeel Infostructure Transformation Services. Bij de divisie Infrastructuur Services van Sogeti Nederland werken ruim 430 mensen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3290161). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.