Managed hosting door True

Zarafa gaat de Braziliaanse markt op

 

BluePex Security Solutions neemt de open source vervanger voor de Exchange-server van Zarafa op in de productlijn van security appliances. Het Braziliaanse softwarebedrijf bedrijf gaat Zarafa, via minimaal 300 partners, aanbieden aan meer dan 1000 klanten met organisaties van honderden tot duizenden gebruikers.

Het contract heeft een looptijd van twee jaar en een geschatte contractwaarde van meer dan 1 miljoen euro. Het Nederlandse groupware bedrijf Zarafa realiseert met dit contract landelijke dekking in Brazilië.

Naast diverse security appliances, zoals utm/firewall/vpn en antivirus, levert BluePex van oudsher serversoftware voor e-mail. De vraag van BluePex' klanten naar een mailoplossing met meer mogelijkheden heeft het Braziliaanse bedrijf doen besluiten het Collaboration Platform van Zarafa te gaan aanbieden. Zarafa's software is te integreren in Outlook en kan ook 'anytime, anywhere' via de web access worden benaderd. Door het open source karakter van Zarafa is combinatie met andere software mogelijk zonder ‘vendor lock-in'. Daarnaast kunnen klanten profiteren van de compatibiliteit met vrijwel alle mobiele devices, zoals Windows Mobile en Nokia's Mail for Exchange maar ook de iPhone en BlackBerry.

Brian Joseph, ceo van Zarafa: "Minister-president Lulu van Brazilië is actief pleitbezorger voor vrije software om de kosten te drukken en om computers toegankelijk te maken voor de brede bevolkingslaag met minder financiële middelen. Mede hierdoor gebruikt, volgens Braziliaans onderzoeksbureau Instituto Sem Fronteiras, 73 procent van de werknemers bij Braziliaanse bedrijven met meer dan 1000 gebruikers open source."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3284995). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.