Managed hosting door True

Capgemini tuigt cloud-divisie op

 

Ict-dienstverlener Capgemini begint een separaat bedrijfsonderdeel dat organisaties adviseert op het gebied van cloud computing. Wereldwijd komen bij Infostructure Transformation Services (ITS) 1300 medewerkers te werken. Zij zijn afkomstig van andere divisies van Capgemini en van dochterbedrijf Sogeti.

De cloud-divisie moet klanten helpen bij het op de juiste manier besparen op bedrijfskosten, vertelt vice-president David Boulter van ITS. 'In 2009 werd vaak bespaard door projecten te schrappen en minder consultants in te schakelen. Dat zijn echter geen duurzame maatregelen.' Boulter legt uit dat organisaties meer gebaat zijn bij goede adviezen over het gebruik van cloud computing.

'Voor veel organisaties begint het met het consolideren en optimaliseren van hun datacenter', vertelt de vice-president. 'Daarna volgt de stap naar virtualisatie en de juiste toepassing daarvan. Vervolgens komt het concept Unified Communications om de hoek kijken en tenslotte kunnen ze clouddiensten en cloud computing in de arm nemen. Wij kunnen advies geven over de aanschaf van deze nieuwe informatietechnologie en van toekomstige functionaliteiten. Met behulp van de cloud is het mogelijk om te experimenteren en innoveren.'


Nederland

Het is onbekend welke gevolgen het nieuwe bedrijfsonderdeel heeft voor de Nederlandse medewerkers van Capgemini en Sogeti. De woordvoerder van Capgemini Nederland is niet bereikbaar voor commentaar.

Capgemini bestaat uit vijf divisies: Consulting Services, Outsourcing Services, Technology Services, Local Professional Services (Sogeti) en Infostructure Transformation Services

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3282638). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.