Managed hosting door True

CeBIT 2010: minder bezoekers dan verwacht

 

Van te voren had Deutsche Messe AG ingezet op 400.000 bezoekers voor de CeBIT 2010 in Hannover. Dat zijn er uiteindelijk circa 334.000 geworden. Toch spreekt de beursorganisator van een groei, omdat de editie van dit jaar een dag korter was dan de CeBIT 2009. Volgend jaar wordt de grootste ict-beurs ter wereld gehouden van 1 tot en met 5 maart.

Op CeBIT 2010 waren 4157 bedrijven uit 68 landen vertegenwoordigd. De editie van 2009 telde circa 4300 exposanten. Volgens de beursorganisator Deutsche Messe AG steeg het bezoekersaantal (334.000) met 3,7 procent in vergelijking met de CeBIT 2009 (aantal bezoekers: 360.000-400.000), die een dag langer duurde. Een op de vijf bezoekers kwam van buiten Duitsland. Het aantal Amerikaanse bezoekers daalde, maar het aantal uit Azië steeg. Volgens Ernst Raue, directielid van de beursorganisator, speelt de CeBIT nog steeds een grote rol als plek om deals af te ronden en projecten op te starten. Hij beweert dat op de afgelopen editie van de vakbeurs voor ruim tien miljard euro is verhandeld.

De beursorganisatie moet moeite doen om het evenement aantrekkelijk te houden voor zakelijke bezoekers en exposanten. Zo ligt de nadruk steeds meer op verticale thema's, gericht op speciale doelgroepen uit de branche. Exposanten kunnen eigen activiteiten opzetten, zoals SAP, dat klantendagen organiseerde onder de naam World Tour. Ook was er dit jaar voor het eerst een paviljoen voor chief information officers (cio's).

Daarnaast wil CeBIT meer zijn dan het imago van een handelsbeurs. Het sociale randgebeuren kreeg meer aandacht. Dat betekende feesten, borrels, muziekoptredens, websnufjes en hardloopwedstrijden.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3279316). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.