Managed hosting door True

IBM was maatje te groot voor Inter Access

 

Inter Access besteedde zijn datacentrum uit aan IBM. Hoewel de twee partijen al jarenlang met elkaar samenwerken, was dit een brug te ver. De dienstverlening van IBM bleek niet geschikt voor de kleinere schaal waarop de Hilversumse automatiseerder werkt. Inter Access stopte de samenwerking en bracht die vervolgens onder bij Glidepath. Dat bleek een partner die wel paste bij de bedrijfsvoering van Inter Access.

In 2008 besloot Inter Access afscheid te nemen van het eigen rekencentrum. Het onderbrengen bij een specialist op dit gebied leek een goede beslissing met het oog op de continuïteit, de technologische ontwikkelingen en de kwaliteit van het beheer. De keuze viel op IBM, een vaste partner van Inter Access. Na de migratie liep de samenwerking echter spaak. De structuur van de rekencentra van IBM is gericht op het bedienen van grote klanten. 'Onze omvang paste eigenlijk niet bij de service level agreements die IBM hanteert. We kregen ineens te maken met responsetijden, prioriteitsstellingen en andere voorwaarden. Die praktijk sloot niet aan bij de flexibiliteit die we van huis uit gewend waren. Onze klanten ondervonden er last van', vertelt directievoorzitter Michel de Meijer.

Beide partijen besloten het contract te ontbinden. Inter Access zocht vorig jaar een nieuwe dienstverlener en kwam uit op Glidepath, een hostingspecialist uit Oude Meer. 'Met deze partij bestaat wel een goede klik. Die verleent ons nu de rekencentrumdiensten en dat loopt naar wens.'

Afschrijving

Inter Access moest uiteindelijk voor het boekjaar 2008 1,1 miljoen euro afschrijven op de buitengebruikstelling van het eigen rekencentrum en de migratiewerkzaamheden. De vertraging in het project leverde echter ook nog een buitengewone kostenpost op 1,6 miljoen euro: ingecalculeerde opdrachten die toch niet doorgingen omdat er tijdelijk geen rekencentrumdiensten konden worden geleverd aan klanten.

De Meijer benadrukt dat de relatie met partner IBM nog steeds goed is en er geen zaak loopt voor een schadevergoeding. Beide partijen maken gebruik van elkaar. Inter Access verkoopt hardware, software en opslagsystemen van IBM aan klanten en IBM huurt personeel van Inter Access in. Uit het jaarverslag 2008, dat recent is gepubliceerd, blijkt dat er begin 2010 hernieuwde afspraken zijn gemaakt met IBM Global Finance. De financieringstak van IBM verstrekt de ict-dienstverlener een voorschot van 4,5 miljoen euro ter voorfinanciering van detacheringdiensten. IBM huurt namelijk personeel van Inter Access in voor werkzaamheden bij onder andere ABN Amro, UWV en Fortis.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3267629). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij UWV

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.