Managed hosting door True

WatchGuard breidt security-software uit

 

WatchGuard Technologies heeft een upgrade uitgebracht van zijn Fireware XTM besturingssysteem voor firewall appliances.

De nieuwe versie biedt onder andere nieuwe security-mogelijkheden en verbeterde beheerfuncties. Met deze nieuwe release zijn organisaties in staat om meerdere applicaties op het gebied van instant messaging te blokkeren. Bovendien beschikken bedrijven nu over tal van nieuwe mogelijkheden voor het beheren, rapporteren en vastleggen van security-aspecten, aldus de leverancier.


Het gebruik van niet-geautoriseerde instant messaging en het delen van bestanden kunnen voor grote security-problemen zorgen. Bovendien kan het de productiviteit van medewerkers negatief beïnvloeden. De nieuwe release van WatchGuard Fireware XTM maakt het administrators mogelijk om Skype-verbindingen naar en van beveiligde hosts te blokkeren. Deze nieuwe functionaliteit is toegevoegd aan de reeds bestaande mogelijkheden om onveilige applicaties op het gebied van IM en bestandsdeling te blokkeren. Voorbeelden hiervan zijn AIM, Yahoo! Messenger, Microsoft Messenger, BitTorrent en Kazaa.

Marco Weeber, Regional Sales Manager Benelux van WatchGuard Nederland", zegt: ‘met deze nieuwe versie van Fireware XTM kunnen organisaties meer controle uitoefenen over niet-geautoriseerde IM-applicaties. Zij kunnen tevens op een zeer goede manier gegevens vastleggen en rapporten opstellen waardoor tegemoet kan worden gekomen aan de steeds strengere compliance-eisen. .'


De nieuwe Fireware XTM is gratis te verkrijgen voor klanten die een LiveSecurity-abonnement hebben voor ondersteunende hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op www.watchguard.com/products/fireware-xtm.asp.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3267539). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.