Managed hosting door True

Opleider New Horizons Learning maakt doorstart

 

Training

De Utrechtse ict-opleider New Horizons Learning maakt een doorstart. Directeur-eigenaar Ton-Peter Spaapen heeft een investeerder bereid gevonden vers kapitaal in zijn failliete onderneming te steken. Dit meldt Camiel de Clercq, eigenaar van zes New Horizons-vestigingen in Nederland. Op 16 februari 2010 werd de Utrechtse vestiging door de rechtbank failliet verklaard.

De doorstart betekent volgens De Clercq dat cursisten die een opleiding bij New Horizons Learning volgden, hun cursus daar kunnen afmaken. Maar mochten cursisten naar een andere New Horizons-vestiging willen overstappen, dan kunnen zij dat kosteloos doen, verzekert De Clercq.

De financiële problemen bij New Horizons blijven beperkt tot de vestiging Utrecht, stelt De Clercq. Hij heeft vestigingen in Amsterdam, Breda, Groningen, Rotterdam en Zwolle. De New Horizons-vestigingen in Eindhoven en Maastricht, eigendom van het ondernemersduo Dick Bogers en Doran van der Ven, hebben evenmin problemen, stelt hij.

De Clercq spreekt tegen dat de problemen samenhangen met de zogeheten 'walk in'-formule van New Horizons. Cursisten doen vooral aan zelfstudie, maar komen wanneer zij willen naar een klaslokaal, waar een docent hen bijstaat als zij vragen hebben. De cursussen zijn relatief goedkoop, waardoor de ondernemer er weinig aan overhoudt. Alleen door grote aantallen studenten te trekken kan hij een goede boterham verdienen.


Geen sjoege

De doorstart van de vestiging Utrecht en het aantrekken van nieuw kapitaal worden overigens niet bevestigd door directeur-eigenaar Ton-Peter Spaapen of curator Rogier Karskens. Zij geven, ondanks herhaalde vragen van Computable om aanvullende informatie, geen sjoege.

New Horizons is een zogeheten franchise-organisatie. Het bedrijf, gespecialiseerd in cursussen rondom vooral Microsoft-producten, is in zestig landen met ruim driehonderd opleidingscentra actief. De moederorganisatie is beursgenoteerd en gevestigd in Conshohocken in de Amerikaanse staat Pennsylvania.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3260857). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.