Managed hosting door True

Google schenkt 2 miljoen dollar aan Wikipedia

 

De stichting Wikimedia, die instaat voor de werking van de online encyclopedie Wikipedia, heeft een gift van 2 miljoen dollar ontvangen van Google. Daardoor kan de stichting zijn huidige werkzaamheden verder financieren en investeren op vlak van technische infrastructuur.

De gift is een kwart van de 8 miljoen miljoen dollar die Wikimedia tijdens zijn laatste fondsenwerving ontving. 'Wikipedia is een van de grootste triomfen van internet', aldus Sergey Brin, een van de medeoprichters van Google. 'Deze uitgebreide bron van informatie is van onschatbaar belang voor iedereen.'

Wikimedia, dat 35 werknemers in dienst heeft, is een non-profit organisatie die gevestigd is in San Francisco. De site trekt maandelijks 364 miljoen bezoekers, wat van Wikipedia de vijfde meeste bezochte site van de wereld maakt. Wikipedia, dat beschikbaar is in 270 talen, beschikt over meer dan 14 miljoen artikelen, geschreven en gepubliceerd door meer dan 100.000 vrijwilligers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3257796). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.