Managed hosting door True

Vasco zet stapje terug in omzet en winst

 

Qua omzet en winst heeft het Belgisch-Amerikaanse security-bedrijf Vasco in 2009 een stap terug moeten zetten.

Vasco zag over 2009 zijn omzet met een kwart dalen, van 133 miljoen dollar in 2008 tot 101,7 miljoen dollar in het voorbije jaar. De nettowinst ging met 48 procent achteruit, tot 12,6 miljoen dollar of 0,33 dollar per aandeel.

De brutowinst bedroeg 71,2 miljoen dollar, of 70 procent van de omzet, tegenover 92 miljoen dollar, of 69 procent van de omzet, vorig jaar. De operationele winst daalde met 52 procent tot 13,4 miljoen dollar. EBITDA klokte 40 procent lager af op 31,3 miljoen euro.

Zowel ceo T. Kendall Hunt als coo en president Jan Valcke wijst vooral op het feit dat Vasco nog steeds elk kwartaal winstgevend was. De marge verbeterde zelfs licht door groei buiten de banksector. Volgens Valcke is dat voor de toekomst positief, omdat het bedrijf dan minder afhankelijk zal zijn van één markt.

Voor 2010 verwacht het bedrijf een omzetgroei van 15 à 20 procent, al is Hunt niet echt optimistisch over de economie. De operationele marge zou 5 à 10 procent moeten bedragen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3257769). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.