Managed hosting door True

ICT-activiteiten drukken jaarcijfers Imtech

 

Technisch dienstverlener Imtech heeft in 2009 goede zaken gedaan. De nettowinst nam met 11 procent toe tot ruim 126 miljoen euro, terwijl de omzet met een vergelijkbaar percentage groeide naar ruim 4,3 miljard. De ict-diensten van de onderneming ondervonden in 2009 wel een terugval in volume en druk op marges. Dat was vorig jaar niet anders.

Op de Europese ict-markt leverde Imtech in 2009 minder goede resultaten dan in 2008. Dat komt door de economische omstandigheden en een 'aanzienlijke terugval in volume en druk op marges', aldus het jaarverslag. De ict-activiteiten zijn echter ondergebracht in een veel bredere divisie, waardoor de resultaten van het ict-werk niet zichtbaar zijn.

Ondanks de minder goede resultaten van de ict-werkzaamheden in 2009, is het bedrijf tevreden met de gekozen strategie. Daarbij zijn de ict-activiteiten over veel segmenten, landen en niches verspreid en werkt het bedrijf samen met grote ict-leveranciers als IBM, Microsoft, SAP en Cisco.


Wegenbouw en scheepvaart

Officieel is het ict-werk van Imtech ondergebracht in de divisie ICT, Traffic & Marine. Die is goed voor een kwart van de totale bedrijfsomzet. De omzetgroei van 8 procent die de divisie in 2009 boekte, is echter vooral te danken aan het werk dat niet direct ict-gerelateerd is. Dat zijn bijvoorbeeld activiteiten op het vlak van technische infrastructuur voor wegenbouw en scheepvaart. Ict drukt al langere tijd de bedrijfsresultaten.

De onderneming handhaaft zijn verwachting om in 2012 een omzet van vijf miljard euro te behalen. In 2009 bedroeg de omzet ruim 4,3 miljard en in 2008 3,8 miljard.

Bij Imtech ICT werken ongeveer 1700 mensen. Het hoofdkantoor staat in Gouda.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3252911). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.