Managed hosting door True

Ex-ceo van Business Objects verlaat SAP

 

John Schwarz stapt op als adjunct-directeur van softwarehuis SAP. Tot 2007 leidde hij als ceo Business Objects, de leverancier van business intelligence software die in 2007 werd overgenomen door SAP. Daarna gaf Schwarz binnen SAP leiding aan de Business Objects-divisie en was hij verantwoordelijk voor het acquisitiebeleid van de softwaremaker. Zijn vertrek komt enkele dagen nadat SAP-topman Leo Apotheker is vervangen door twee nieuwe ceo's.

De aanstelling van de twee topmannen is aanleiding voor Schwarz om zijn functie neer te leggen. 'Met het nieuwe team is de toekomst van SAP in veilige handen', zegt hij. Hij gaat zich oriënteren op een nieuwe functie buiten het bedrijf, maar in de ict-sector. Volgens Hasso Plattner, één van de oprichters van SAP en voorzitter van de raad van commissarissen, heeft Schwarz gezorgd voor de snelle integratie van Business Objects in SAP en de uitbouw van het softwareportfolio voor business intelligence.

Apotheker

Op 8 februari 2010 beëindigde de softwareleverancier het dienstverband met ceo Leo Apotheker. De algemeen directeur is per direct opgevolgd door Jim Hagemann Snabe, die eerder hoofd-productontwikkeling was, en Bill McDermott, directeur van de buitendienst bij SAP. Zij voeren gezamenlijk de dagelijkse leiding, zoals in het verleden gebruikelijk was.

In oktober 2007 kocht de Duitse softwaremaker SAP het Amerikaanse Business Objects voor vijf miljard dollar. Business Objects is een van de grotere leveranciers van software voor business intelligence (bi). De overname was een reactie op de inlijving van Hyperion door SAP-concurrent Oracle, begin 2007.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3248600). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.