Managed hosting door True

Ontmanteling Nortel levert drie miljard dollar op

 

De verkoop van de diverse bedrijfsonderdelen van netwerkleverancier Nortel brengt meer dan drie miljard dollar (2,2 miljard euro) op. Dat heeft het noodlijdende bedrijf bekendgemaakt. Sinds begin 2009 verkocht Nortel vrijwel al zijn divisies, omdat het door tegenvallende omzetcijfers enkele grote betalingsverplichtingen niet meer kon nakomen. Door de divisies onder te brengen bij branchegenoten, konden ruim 15.000 banen behouden blijven.

In 2009 haalde Nortel al twee miljard dollar op met de verkoop van bedrijfsonderdelen en het verwacht na de voltooiing van de laatste verkopen nog eens een miljard binnen te slepen. De divisie Application Delivery ging in februari vorig jaar over naar Radware. De cdma-, lte- en gsm-activiteiten werden verkocht aan branchegenoot Ericsson. Avaya nam de divisie Enterprise Solutions over. Het onderdeel MEN, dat apparatuur voor optische en ethernetnetwerken levert, is verkocht aan concurrent Ciena.

Op 25 februari veilt Nortel zijn laatste productdivisie, CVAS, die internettelefonieproducten en -diensten aan telecombedrijven levert. Nortel heeft nog geen koper gevonden voor zijn aandeel in de joint-venture LG-Nortel. Er zijn nog 2300 mensen werkzaam bij de stafonderdelen Business Services en Corporate Group.


Ontmanteling

Het Canadese Nortel wordt ontmanteld omdat het bedrijf niet kan voldoen aan zijn financiële verplichtingen, zoals een verplichte bijstorting in zijn eigen Amerikaanse en Britse pensioenfondsen. Sinds begin 2009 heeft de onderneming een Chapter-11 status. Dat houdt in dat het bedrijf tijdens de ontmanteling van zijn divisies is beschermd tegen speculanten. Nederlandse medewerkers waren verrast door de financiële perikelen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3248582). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.