Managed hosting door True

Omzet Kingston Technology in 2009 stabiel

 

Kingston Technology, producent van geheugenproducten, maakt bekend dat de wereldwijde omzet in 2009 4,1 miljard dollar bedroegen. Dit is een stijging van 100 miljoen dollar ten opzichte van 2008.

Deze bescheiden groei van Kingston komt door een stijging van de gemiddelde verkoopprijs, een gezondere vraag van zakelijke eindgebruikers en consumenten en het betreden van de solid-state drive (SSD) markt. De omzetgroei laat een verandering zien ten opzichte van vorig jaar toen een overschot aan chips en een zwakkere wereldeconomie resulteerden in een teruggang in de geheugenindustrie.

"In de geheugenmarkt was vorig jaar, net als in veel andere markten, wat financieel herstel te zien en Kingston heeft kunnen profiteren van de algemene groei van DRAM- en Flash-prijzen", zegt John Tu, medeoprichter van Kingston. "Ook hebben we onze productlijn uitgebreid toen we begin 2009 toetraden tot de SSD-markt. Binnen 12 maanden hebben we een stevige voet aan de grond gekregen in deze ontluikende markt".

"Vorig jaar rond deze tijd dachten we een slecht jaar tegemoet te gaan. Ons bedrijf heeft gelukkig een aantal stappen ondernomen die goed hebben uitgepakt", zegt David Sun, medeoprichter van Kingston. "Met de steun van medewerkers, partners, vendoren en klanten hebben we ons door moeilijke tijden heen geslagen en kijken we uit naar betere tijden. We zijn verheugd te zijn waar we nu staan".

De cijfers van 2009 laten zien dat het Kingston's op één na beste jaar is sinds de start van het bedrijf in oktober 1987. Kingston's beste jaar was in 2007 met een totale omzet van 4,5 miljard dollar. Kingston heeft voor het eerst de 1 miljard dollar grens in wereldwijde verkoop in 1995 bereikt, overtroffen door 2 miljard in 2004 en 3 miljard dollar in 2005.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3247770). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.