Managed hosting door True

Daniels moet EDS-overname te gelde maken

 

HP Nederland-directeur Hans Daniels krijgt in zijn nieuwe Europese functie de opdracht HP in West-Europa te laten groeien. De groei moet vooral komen uit kansen die de ict-dienstverlener er nu laat liggen. 'Mijn taak wordt het de EDS-overname te gelde te maken', aldus Daniels.

Daniels werd eind januari 2010 aangesteld als managing director general Western Europe. In die functie wordt hij verantwoordelijke voor de HP-activiteiten in de Alpenlanden, de Baltische staten, de Benelux en Scandinavië. Voorlopig blijft hij ook directeur van HP Nederland, tot een opvolger is gevonden. 'We zoeken intern en extern naar een geschikte kandidaat. Die moet zo snel mogelijk worden gevonden. Ik heb nu twee volledige banen.'

Het afgelopen jaar werden onder leiding van Daniels de HP-organisatie en HP-dochter EDS in elkaar geschoven. 'Dat is verrassend snel verlopen, zeker als je kijkt naar vergelijkbare trajecten uit het verleden als de integratie van Compaq.' De integratie ging ten koste van 700 arbeidsplaatsen; van de zes EDS-vestigingen werd er één gesloten en één sterk vermagerd.

Cultuurverschil

Struikelblok bij de integratie waren de tempoverschillen binnen beide bedrijven. 'HP denkt in cycli van 90 dagen. Als outsourcingsdienstverlener werkt EDS met contracten met een looptijd van vijf tot zeven jaar. Daardoor is het cultuurverschil groot.' Dat de operatie slaagde en de deadline van 1 augustus 2009 werd gehaald, was volgens Daniels vooral te danken aan de juiste mix van mensen in het integratieteam. EDS is ondergebracht in de HP-divisie Enterprise Services.

Of de integratie van HP en EDS in zijn nieuwe landen ook zo goed is verlopen, weet hij nog niet. 'Ik heb inmiddels iedereen gesproken, maar om daar een gevoel van te krijgen zal ik er zelf moeten gaan kijken. Een voordeel is dat ik voor mijn aanstelling in Nederland in 2005 onderdeel uitmaakte van het internationale team dat ik nu ga leiden. Ik ken de mensen, dat helpt mij enorm.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3244165). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.