Managed hosting door True

AMD introduceert Sempron processors

 

Processorfabrikant AMD heeft een nieuwe serie instapmodellen op de markt gebracht onder de naam Sempron.

De nieuwe serie bestaat uit de AMD Sempron voor pc’s en de Mobile AMD Sempron voor notebooks. AMD richt zich met de Sempron processors op ‘alledaags’ computergebruik, wat volgens de fabrikant het niveau van e-mail, internet en tekstverwerken ver ontstegen is. De processors zijn daarom ontwikkeld om het downloaden van muziek, het bewerken van foto’s en het bekijken van films mogelijk te maken, maar ook web conferencing en verregaande kantoorapplicaties.
De Sempron-serie, die gebaseerd is op de K8 systeemkern van de Athlon64-processor, maar over minder cache beschikt, moet concurreren met Intel’s Centrino-processors.
HP brengt later dit jaar zowel HP Pavilions als Compaq Presario’s uit met de Sempron processor van AMD. Ook Lenovo, Medion en Acer hebben al producten aangekondigd die gebruik maken van Sempron processors.
The AMD Sempron processorserie bestaat uit de modellen 3100+, 2800+, 2600+, 2500+, 2400+, 2300+ en 2200+. De Mobile AMD Sempron is beschikbaar in de smaken 2600+ en 2800+ voor kleine notebooks, voor de grotere modellen is er ook een 3000+ processor.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/323583). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.