Managed hosting door True

Logica overweegt afscheid van Galileo

 

Ict-dienstverlener Logica overweegt om de aanbesteding van opdrachten voor het Europese programma voor navigatiesatellieten, Galileo, te staken. Het management beslist deze week of de dienstverlener doorgaat met een aantal opdrachten waarvoor het in de race is om onderaannemer te worden. Programmamanager Cock Overbeek stelt dat het lastig is om de concurrentie aan te gaan met leveranciers die veel ervaring hebben met ict-projecten in de ruimtevaart. Zeker nu Europa zijn voorkeur voor die bedrijven heeft uitgesproken.

De ict-dienstverlener greep begin januari 2010 naast een Galileo-opdracht met een waarde van 85 miljoen euro. De Europese Commissie verklaarde in een toelichting dat die opdracht voor het hoofdaannemerschap voor software- en supportopdrachten werd gegund aan de Frans-Italiaanse concurtrent ThalesAleniaSpace. Volgens Overbeek verklaart de Europese Commissie dat die concurrent meer kennis en ervaring van ict-projecten in de ruimtevaart heeft. Logica gaat niet in beroep tegen het mislopen van die opdracht.

Over de toekomst zegt programmadirecteur Cock Overbeek: 'We wegen af of het zin heeft om de aanbestedingen waarvoor we nog in de race zijn door te zetten. We hebben bij de misgelopen opdracht gezien dat het lastig is om te winnen van leveranciers die veel kennis en ervaring hebben.'


Onderaannemer

Logica dingt mee om onderaannemer te worden voor het onderhoud en de verdere ontwikkeling van beveiligingssoftware, algoritmes en het beveiligingssysteem dat de satellieten op veilige afstand van elkaar houdt. Die opdrachten hebben een gezamenlijke contractwaarde van 130 miljoen euro. In de tweede helft van 2010 beslist Europa aan wie die opdrachten worden gegund.

De bedrijfsleiding van Logica besluit woensdag 27 januari 2010 of het doorgaat met de aanbestedingen van Galileo.

Logica en Galileo
Galileo is de Europese tegenhanger van het Amerikaanse gps-systeem. In totaal moeten ongeveer dertig satellieten de lucht in gaan. Het project is met 3 miljard euro de grootste Europese aankoop van technologie ooit. In de testfase ontving Logica al orders met een waarde van ongeveer zeventig miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3231200). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.