Managed hosting door True

SenterNovem gaat op in Agentschap NL

 

Kennis- en subsidiecentrum SenterNovem maakt sinds 15 januari 2010 deel uit van Agentschap NL van het ministerie van Economische Zaken. In deze nieuwe organisatie zijn ook de economische voorlichtingsdienst EVD en Octrooicentrum Nederland ondergebracht. SenterNovem was het EZ-agentschap dat ondernemingen en onderzoeksinstellingen adviseert over innovatie en hun daarvoor subsidies verstrekt.

In de ict-sector was SenterNovem vooral bekend in verband met de betrokkenheid bij de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO), een fiscale regeling om onderzoek en ontwikkeling te stimuleren.

Door samenvoeging van de drie organisaties hoopt het nieuwe Agentschap NL ondernemers en instellingen beter van dienst te zijn. Er is één klantendesk en er zijn samenhangende programma's, beter op elkaar afgestemde financieringsproducten en korte, heldere procedures, meldt het agentschap. Klanten kunnen er onder meer terecht voor informatie, advies en financiering in verband met duurzaamheid, innovatie en internationaal ondernemen en samenwerken.


ord voor bedrijvenAgentschap NL is ingedeeld in vijf thematische divisies: Energie en Klimaat, EVD Internationaal, Innovatie, Milieu en leefomgeving en het Octrooicentrum. De organisatie beheert ook de website Antwoordvoorbedrijven.nl. Daarop staat informatie over vergunningen, wetten en subsidies.

Behalve voor het ministerie van Economische Zaken werkt de nieuwe organisatie in opdracht van de ministeries VROM, Buitenlandse Zaken, Verkeer en Waterstaat en die van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Daarbij wordt samengewerkt met Syntens, een landelijk innovatienetwerk voor ondernemers.

Het nieuwe agentschap is gevestigd in Den Haag, Sittard, Utrecht en Zwolle.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3228498). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.