Managed hosting door True

Symantec debuteert op markt voor netwerkbeveiliging

 

Symantec zal op korte termijn de eerste intrusion-prevention applicances voor netwerken op de markt brengen onder de naam Symantec Network Security 7100-serie.

De producten zullen volgens Sandeep Kumar, directeur productmarketing van Symantec, in augustus beschikbaar zijn. De 7100-serie bestaat uit drie multifunctionele apparaten die inbraken op het netwerk detecteren wanneer zij aan het netwerkverkeer gekoppeld worden. Volgens Kumar presteren de appliance het beste wanneer de netwerken waar zij deel van uitmaken ook gebruik maken van een firewall en andere beveiligingsproducten op zowel de client-computers als de servers. ‘De appliances maken deel uit van een volledig en diepgaand intrusion-prevention programma,’ aldus de directeur.
De 7100-serie scant het netwerkverkeer niet, maar maakt gebruik van ‘statistische technieken’ om kwaadaardige activiteiten op te sporen. Symantec noemt deze statistische methode Imune, een acroniem voor Intrusion Mitigation Unified Network Engine. De drie modellen binnen de 7100-serie zijn allemaal voorzien van Imune, dat onder meer ‘afwijkende netwerkprotocollen herkent, aanvallen op kwetsbaarheden van systemen ondervangt, handtekeningen herkent en denial-of-service-aanvallen voorkomt’, aldus Kumar.
De serie bestaat uit de 7120, een 50 Mbps-model met vier poorten, en de 7160 en 7161, 250 Mbps-modellen met acht poorten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/322313). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.