Managed hosting door True

Wortell start met Microsoft SharePoint 2010

 

Hoewel Microsoft SharePoint 2010 nog niet op de markt is, werkt Microsoft-partner en SharePoint-expert Wortell in Nederland nu al aan een aantal implementaties, op basis van de b├Ętaversie.

In SharePoint 2010 (http://sharepoint2010.microsoft.com) worden duizenden verbeteringen opgenomen en de nieuwe versie speelt in op, onder meer, de behoefte aan social networking componenten, mogelijkheden voor eindgebruikers om rechtstreeks gegevens uit back-end systemen te kunnen raadplegen en integratie met Microsoft Visio waardoor processen te volgen zijn vanuit SharePoint.

De definitieve versie van SharePoint 2010 zal naar verwachting medio dit jaar verschijnen. Maar doordat de functionaliteit van de nieuwe SharePoint-versie nu al is vastgelegd, is Wortell in het kader van een speciaal Microsoft-partnerprogramma inmiddels bezig met SharePoint 2010-implementaties en migraties bij verschillende klanten binnen diverse branches.

"Wortell voert nu bij twaalf verschillende organisaties proefprojecten uit met SharePoint 2010. Hoewel we -na het zelf bekeken te hebben- al onder de indruk waren van SharePoint 2010, wordt nu met de proefprojecten de meerwaarde van SharePoint 2010 echt duidelijk," zegt Danny Burlage, oprichter en chief technology officer van Wortell. "Die meerwaarde laat zich moeilijk vatten in één zin. Op basis van onze ervaringen kan ik aangeven dat SharePoint 2010 voor zowel eindgebruikers, IT professionals als ontwikkelaars een enorm complete ervaring gaat betekenen. Niet alleen door de honderden verbeteringen voor eindgebruikers, maar ook door sterke verbeteringen op het gebied van 'governance'. Eventuele maatwerkcomponenten kunnen bijvoorbeeld in een eigen omgeving ('sandbox') geïnstalleerd worden. Daarin kunnen de componenten geïsoleerd van de productieomgeving draaien, zodat ze die nooit negatief kunnen beïnvloeden. Integratie met bedrijfsinformatiesystemen was al mogelijk in SharePoint 2007, maar in SharePoint 2010 wordt dit naar een compleet nieuw niveau getrokken. Het koppelen van een legacy systeem met SharePoint 2010 is echt een peulenschil waardoor nu complete informatiehuishoudingen via SharePoint 2010 ontsloten kunnen worden."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3220336). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.