Managed hosting door True

Dell kampt met tekort aan servers

 

Dell heeft de vraag naar zijn servers zien toenemen maar heeft last van een tekort aan ruw materiaal om servers te produceren. Dell zegt er alles aan te doen om de servers aan partners en klanten te leveren.

Dit meldt channelinsider.com en wordt bevestigd door Dell. Eerder werd bekend dat Cisco kampt met een tekort aan producten door een plotselinge sterke vraag naar nieuwe producten. Dell wil niet zeggen om welke type servers het gaat.

Verschillende leveranciers kampen met een tekort aan typische 'commodity producten' zoals switches, routers en servers. Sommige analisten zeggen dat een aantal leveranciers begin 2009 de productie zo hebben aangepast om te voorkomen dat producten op de plank blijven staan. Veel leveranciers hebben hun lesje begin 2000 geleerd na de uiteenspatting van de internetbubbel. Toen moesten veel netwerkleveranciers, zoals Cisco, Lucent en Nortel voor miljarden dollars aan onverkochte voorraden afschrijven.

Een andere reden is dat veel bedrijven eind 2009 alsnog een deel van hun budget hebben besteed aan het vernieuwen van hun it-omgeving. Dat deden veel eindgebruikers 'met z'n allen', waardoor een sterke vraag ontstond die de supply chain van leveranciers, zoals Dell en Cisco, onder druk zette.

Het tekort aan deze hardware valt goed uit voor sommige brokers, handelaren in refurbished apparatuur, VARs en distributeurs die nog wat op voorraad hebben staan.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3220012). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.