Managed hosting door True

Bill Gates aandeelhouder van Heineken

 

Bill Gates is voor minstens drie jaar een belangrijke aandeelhouder van Heineken. Dat komt omdat de Mexicaanse brouwer Femsa overgenomen wordt door de Nederlandse biergigant.

De oprichter van Microsoft is na de families achter Femsa de voornaamste aandeelhouder van de Mexicaanse biergroep, zo schrijft de Belgische krant De Tijd. Gates stapte eind 2007 in het kapitaal van het bedrijf achter Sol, Tecate en Dos Equis, en kocht toen ruim tien miljoen aandelen.

Nu Heineken Femsa overneemt via een aandelendeal, verwerven Gates en enkele andere aandeelhouders de facto een economisch belang van 20 procent in de Nederlandse brouwer. De aandelen moeten bovendien voor minstens drie jaar worden aangehouden.

Het nieuws over de overname heeft het aandeel van Femsa alvast tien procent lager geduwd. Of dat de rijkste man ter wereld uit zijn slaap zal houden, is nog maar de vraag.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3216434). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.