Managed hosting door True

Dell stapt uit Agility Alliance

 

Hardwareleverancier Dell maakt geen deel meer uit van de Agility Alliance, het samenwerkingsverband van enkele grote ict-bedrijven dat in 2004 werd opgericht door de voormalige ict-dienstverlener EDS. De fabrikant was vanaf het begin bij de alliantie betrokken, maar nam afscheid toen EDS in augustus 2008 werd overgenomen door Dells concurrent HP. Dat vertelt woordvoerster Simone Versteeg van Dell.

Ze legt uit dat Dell in de laatste jaren al wat afstand nam van de alliantie, waarin enkele internationale ict-bedrijven, zoals EDS, Cisco, Oracle en Microsoft, gezamenlijke projecten ontwikkelen en verkopen. 'We werden steeds meer een strategische partner. Het begon als een samenwerking van bedrijven op het raakvlak van hardware en software. In de loop van de tijd werd dat echter steeds meer het raakvlak tussen software en diensten', vertelt Versteeg.


Gelopen race

Toen ict-leverancier HP halverwege 2008 EDS overnam, was het voor Dell een gelopen race. 'HP en Dell hebben een te grote overlappende markt', legt Versteeg uit. Noch Dell, noch de andere deelnemers in de alliantie hebben dit eerder wereldkundig gemaakt. Een woordvoerder van HP, het nieuwe moederbedrijf van EDS, bevestigt dat Dell inmiddels geen deel meer uitmaakt van de Agility Alliance.

Hardwareleverancier Dell probeert net als HP voet aan de grond te krijgen in de markt voor ict-dienstverlening. In november 2009 rondde het bedrijf de overname van dienstverlener Perot Systems af.

EDS heet sinds september 2009 officieel HP Enterprise Services en is onderdeel van HP's nieuwe dienstendivisie Enterprise Business.

Agility Alliance
Onder de naam Agility Alliance ging dienstverlener EDS in 2004 een samenwerkingsverband aan met de grote spelers Cisco, EMC, Dell, Microsoft, Oracle, SAP, Sun Microsystems, Symantec en Xerox. In december 2009 trad ook adviesbureau PricewaterhouseCoopers tot de alliantie toe.

De alliantie heeft tot doel gezamenlijk projecten te ontwikkelen en aan te bieden op de markt. Het gaat dan om samenwerking op het niveau van netwerk-, infrastructuur-, applicatie- en bedrijfsproces, maar ook op het vlak van verkoop en ondersteuning.

Dell stapte uit de alliantie toen concurrent HP EDS halverwege 2008 inlijfde.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3197080). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.