Managed hosting door True

Cisco bezegelt overname van Tandberg

 

Ruim 90 procent van alle aandelen van het Noorse videocommunicatiebedrijf Tandberg is in handen van netwerkleverancier Cisco. Daarmee is de overname bezegeld. Nu kan het Amerikaanse concern namelijk de resterende aandeelhouders verplichten om zich te laten uitkopen. Daarmee komt Tandberg officieel in bezit van Cisco, die daarmee zijn portfolio van producten voor onderlinge samenwerking (collaboration) uitbreidt.

Het behalen van de belangrijke 90-procentsdrempel was echter niet eenvoudig. Al eind september bracht Cisco een bod van drie miljard dollar uit op alle aandelen Tandberg. De aandeelhouders van het Noorse bedrijf vonden het bod echter te laag en dreigden de overname te blokkeren.

Daarop besloot Cisco het bod half november te verhogen met vierhonderd miljoen dollar. Aandeelhouders gingen daar slechts druppelsgewijs mee akkoord, waardoor het lange tijd leek of de drempel van 90 procent niet zou worden behaald. Dat gebeurde pas op 4 december.


Collaboration

Met de overname mikt Cisco op een uitbreiding van zijn portfolio van collaborationproducten en een snellere invoering van dergelijke producten op de markt. Tandberg levert hoogwaardige hardware- en softwareoplossingen voor telepresence en videoconferencing en kan een belangrijke bijdrage leveren aan de uitwerking van Cisco's strategie. Volgens Computable-experts krijgt Cisco met de aankoop voornamelijk producten voor de onderkant van de telepresencemarkt in het portfolio.

Met telepresence kunnen gebruikers videovergaderingen opzetten met mensen die zich elders, maar in een vergelijkbare ruimte, bevinden. De videotechnologie toont de deelnemers alsof ze aan dezelfde vergadertafel zitten.

De overname moet nog worden goedgekeurd door onder andere de Amerikaanse autoriteiten. Cisco verwacht dat de deal in de eerste helft van 2010 wordt afgerond.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3183920). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.