Managed hosting door True

LB Icon brengt bod op Londense Aspect Group uit

 

LB Icon AB, internationaal actief op het gebied van internet consulting en webservices, heeft een bod uitgebracht op het volledige uitstaande kapitaal van het Britse Aspect Internet Holdings.

Een meerderheid van de aandeelhouders van de Aspect Group heeft LB Icon laten weten het bod onherroepelijk te accepteren. Naar verwachting zal de overname per eind augustus worden afgerond. Het bod betreft een omzetting van aandelen Aspect Group in aandelen LB Icon.

De bestaande activiteiten van LB Icon in het Verenigd Koninkrijk zullen worden samengevoegd met Aspect Group. Door deze combinatie zal de omzet van LB Icon in het Verenigd Koninkrijk, gebaseerd op de pro forma jaarcijfers over 2003, oplopen tot circa € 12 miljoen. De groepsomzet van LB Icon over 2003 bedroeg € 53 miljoen.

Roy Abrams, CEO van Aspect Group, zei hierover: ‘In 2001 stelden wij vast dat webtechnologie een van de belangrijkste business platforms zou gaan worden en vervolgens hebben wij onze ondernemingsstrategie daaraan aangepast. Schaalgrootte is van vitaal belang in de wereld van webtechnologie en IT-services, vanwege de investeringen die nodig zijn in krachtige computers en software en in het aantrekken van creatieve ontwerpers en gespecialiseerde ontwikkelaars. Ons doel was één van de grootste spelers op de Britse markt te worden in dit groeisegment en door deze fusie met LB Icon hebben we dat in één keer bereikt.’

Robert Pickering, CEO van LB Icon, voegde daaraan toe: ‘Aspect Group verschaft LB Icon de vereiste kritische massa in een belangrijke markt. Wij zijn nu duidelijker aanwezig op de Britse markt en kunnen een breder pakket webgerelateerde diensten aanbieden aan ons gecombineerde klantenbestand. Aspect Group is winstgevend en vormt een perfecte aanvulling op ons bedrijf als geheel. Met deze overname krijgen onze klanten in het Verenigd Koninkrijk nu ook toegang tot de oplossingen en de expertise die wij hebben ontwikkeld voor onze cliënten in de rest van Europa en in de Verenigde Staten.’

Aspect Group werd opgericht in 1995. In de afgelopen twee jaar heeft de onderneming zich omgevormd tot een winstgevend webtechnologiebedrijf en heeft het Proteus, Blue Wave en Nettec Solutions overgenomen. Er zijn nog meer overnames gepland, waarmee de onderneming haar dienstverlening kan verbeteren en zich nog sterker als marktleider kan profileren.

LB Icon startte haar activiteiten in Zweden als IconMedialab in 1996. In 2002 sloot het zich aan bij het Nederlandse Lost Boys. Thans heeft LB Icon vestigingen in België, Duitsland, Italië, Nederland, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De nu aanzienlijk grotere onderneming zal het merendeel van de Britse activiteiten onderbrengen in de Londense vestiging van LBI-Aspect. U.S. Ventures Groep, Inc trad op als adviseur voor LB Icon. Noble and Company Limited, Edinburgh trad op als adviseur voor Aspect Group.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/315182). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.