Managed hosting door True

Logica blijft zwak presteren in de Benelux

 

Ict-dienstverlener Logica presteert in de Benelux beduidend slechter dan in de andere regio's waarin het bedrijf actief is. In het derde kwartaal van 2009 boekte de automatiseerder in die regio 23 procent minder omzet dan in dezelfde periode in 2008. Dat komt volgens het bedrijf door achterblijvende resultaten van de dienstverlening in de financiële sector en in de industrie-, distributie- en transportsector. De omzet bleef in de Benelux steken op ongeveer 141 miljoen euro.

Bedrijfsbreed daalde de omzet van het Brits-Nederlandse concern in het derde kwartaal met 4 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2008. De beperkte omzetdaling is voornamelijk te danken aan de werkzaamheden in het Verenigd Koninkrijk. Daar groeide de markt voor Logica met 7 procent. In Scandinavië en Frankrijk daalde de omzet met respectievelijk 2 en 5 procent. Voor heel 2009 verwacht het bedrijf een omzetdaling van ongeveer 3 procent.

Outsourcing

Vooral de divisie Outsourcing groeide in het derde kwartaal. Bedrijfsbreed werd met uitbestedingswerkzaamheden 329 miljoen pond (371 miljoen euro) omgezet. Dat is 11 procent meer dan vorig jaar. Volgens de dienstverlener toont dit de markttrend om kosten te besparen door ict uit te besteden. De twee andere divisies, Consulting en Professional Services, zetten in dezelfde periode 12 procent minder om. Dat zou vooral te wijten zijn aan kleinere opdrachten en lagere tarieven.

Om het tij in de Benelux te keren, gaat Logica door met het bezuinigingsprogramma dat eerder dit jaar werd gestart. De dienstverlener kondigde in het derde kwartaal nieuwe ontslagen aan en verwacht ook in de het laatste kwartaal van 2009 zijn kosten verder te beperken.

Logica doet geen mededelingen over het nettoresultaat in het derde kwartaal van 2009

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3140707). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.