Managed hosting door True

Google Wave verleidt de softwarebedrijven

 

De real time collaboration tool van Google zou nieuwe soort collaboratieve applicaties kunnen doen ontstaan.

Wave is nieuwe synchrone en real time collaboration tool waaraan Google werkt. Ze slaat niet alleen op e-mail, maar ook op instant messaging en contentsamenwerking. En hoewel de toepassing nog maar in 'preview'-versie bestaat, beginnen softwarebedrijven als SAP beginnen zich ervoor te interesseren.

Zo heeft SAP een prototype ontwikkel dat Gravity gedoopt is. Dat is een collaboratieve BPM-applicatie, die de mogelijkheid biedt aan verschillende mensen, al dan niet van hetzelfde bedrijf, om businessprocessen te beheren (creatie, analyse, aanpassing, debugging, roll-out, ...). De 'playback'-functie biedt iedereen de mogelijkheid om het scenario af te spelen dat is uitgewerkt. Zo kunnen nieuwe deelnemers het lopende proces opnemen. Er kan ook een robotfunctie geactiveerd worden om de syntax van het geconstrueerde proces te controleren, de problemen te identificeren en recht te zetten. Gravity kan via het bedrijfsnetwerk worden beheerd of via internet, maar ook via een mobiel toestel (vb. iPhone). De zo uitgewerkte modellen zullen nadien worden geïntegreerd in de klassieke BPM-tool.

En ook Salesforce.com heeft al een prototype in huis voor een supportsysteem voor klanten die op Google Wave zitten. De tool komt tussen op het eerste niveau (lees: de klant 'dialogeert' met een robot) en speelt eventueel de bal door naar een agent van een callcenter als de vraag niet onmiddellijk kan worden opgelost. Een ander prototype zou momenteel onder handen worden genomen door de ontwikkelaars die ook aan Wikipedia werken.

Wat Google zelf betreft, dat mikt op nog ruimere gebruiksscenario's voor z'n oplossing. Op SAP TechEd 2009 sprak Lars Rasmussen, directeur van software engineering team van Google Wave, bijvoorbeeld over een scenario waarbij twee bedrijven die een contract onderhandelen hun teams 'live' kunnen laten onderhandelen. Daarbij hebben ze dan elk de mogelijkheid om op een bepaald moment een 'voorbereidingsruimte' te creëren, los van de gemeenschappelijke ruimte, waar de teams voorstellen, argumenten of tegenvoorstellen kunnen formuleren, alvorens die in de gemeenschappelijke tekst te injecteren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3136207). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.