Managed hosting door True

Europa pompt 300 miljoen euro extra in ict-projecten

 

Voor de periode tussen 2011 en 2013 maakt de Europese Commissie nog eens 300 miljoen euro vrij voor publiekprivate partnerships rond ict en internet.

Aangezien de 300 miljoen euro enkel het 'publieke' deel is van die publiekprivate partnerships, moet de andere 300 miljoen euro van de sector komen. Die Europese som geld komt bovenop de jaarlijkse 200 miljoen euro die Europa al had vrijgemaakt voor ict-onderzoek tussen 2011 en 2013. Tot dusver werd al 400 miljoen euro geïnvesteerd in ruim 90 Europese projecten.

De gedachtegang achter dat extra geld voor ict- en internetprojecten is dat "de Europese infrastructuur 'slimmer' moet worden", aldus eurocommissaris voor Informatiemaatschappij en Media Viviane Reding in een persbericht. Ze wil het onderzoek naar die 'door ict- en internet geoptimaliseerde infrastructuur' versnellen om de crisis, maar ook de uitdagingen van de toekomst (milieu, energie, ...) aan te pakken.

Zo zegt ze bijvoorbeeld aan betere verkeers- en transportplanning te willen doen, energieproductie en -netwerken beter te willen kunnen beheren en de gezondheidszorg op alle vlakken efficiënter te willen maken (vb. zorg op afstand). Of zoals Reding het noemt: "een verhoging van de economische en sociale efficiëntie van dagelijkse processen".

De 'call for proposals' rond de publiek-private partnerships wordt in 2010 gelanceerd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3136188). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.