Managed hosting door True

Fraudeur ICT liet collega's profiteren

 

De voormalige administrateur van ICT Automatisering in Barendrecht liet collega's bij het bedrijf profiteren van het wegsluizen van 2,3 miljoen euro naar zijn eigen bankrekening. Medewerkers van het bedrijf bestelden elektronische apparatuur als spelcomputers en navigatieapparatuur tegen forse kortingen. Rob Z. spiegelde zijn collega's voor dat hij naast zijn administratieve baan directeur was van een goedlopende groothandel en consumentenelektronica.

De ex-medewerker van ICT Automatisering kocht en verkocht grote hoeveelheden sterke drank en elektronica met als doel het geld van zijn werkgever dat op zijn rekening binnenkwam om te zetten in contanten. Om dit snel te kunnen doen, gaf hij afnemers forse kortingen.

Een doos met zes flessen sterke drank (Bacardi-rum, Johnny Walker-whisky) verkocht hij door voor twintig euro. Ook op flatscreen-tv's, navigatieapparatuur en spelcomputers gaf hij hoge kortingen.

Wrang
Directeur Bram Schot van ICT Automatisering vindt het wrang dat de administrateur met geld van de onderneming hoge kortingen op drank en apparatuur financierde.  'Wij hebben het er intern met de betrokkenen over gehad. Zij zijn erg naïef geweest. De prijzen waren wel heel erg laag.'

Rob Z. leverde, wanneer collega's daarom vroegen, bij de bestelde goederen een factuur. Hij verzekerde collega's dat zij garantie kregen op de apparatuur. De facturen stonden op naam van een niet bestaande onderneming.

Typische man
Directeur Schot tast in het duister over het motief voor de fraude. 'De heb', vermoedt hij. Hij kent Rob Z. als een wat typische man. 'Na enige tijd bleek dat hij de hele wereld bij elkaar verzon, inclusief overleden familieleden die later weer in leven bleken. Zijn manager had hem er in individuele gesprekken al een paar keer op gewezen dat hij nauwkeuriger moest werken. Misschien wilde hij zijn imago opvijzelen. Ga je anders over iemand denken als je met hoge korting een TomTom bij hem koopt? Misschien wel.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3124718). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.