Managed hosting door True

Sun schrapt nog eens 3000 banen

 

Ict-leverancier Sun Microsystems gaat wereldwijd 3000 functies schrappen. Dat laat het bedrijf weten in een brief aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC. De ict-leverancier zegt de reorganisatie het komende jaar uit te voeren. Het onderzoek van de Europese Commissie naar de overname van Sun door Oracle zou de reorganisatie in een stroomversnelling hebben gebracht.

De komende kwartalen zal het bedrijf 75 miljoen dollar tot 125 miljoen dollar afschrijven aan reorganisatiekosten. Het tweede en derde kwartaal van 2010 moet de reorganisatie zijn uitgevoerd.

De organisatie heeft nog geen idee wat de reorganisatie voor Nederland gaat betekenen. 'De vorige reorganisatie werd in november 2008 aangekondigd, maar is pas deze zomer uitgevoerd in Nederland', zegt een woordvoerder van het bedrijf. Hij verwacht opnieuw een vertraagde uitvoering, als deze reorganisatie al gevolgen heeft voor de Nederlandse vestiging.

In november 2008 kondigde het bedrijf ook al een reorganisatie aan. Toen werden er vijfduizend tot zesduizend banen wereldwijd geschrapt. In Nederland verdwenen er zestig banen.

Softwareleverancier Oracle kocht Sun in maart van dit jaar voor 7,4 miljard dollar. Het ging op dat moment al niet goed met Sun. Het bedrijf zou al langere tijd te weinig winst maken. Over het gebroken boekjaar 2009 boekte het bedrijf een verlies van 2,2 miljard dollar. Oracle-ceo Larry Ellison zei eind september dat Sun per maand 100 miljoen euro verliest.

De overname is goedgekeurd door de Amerikaanse beurswaakhond. De Europese Commissie doet nog onderzoek naar de overname.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3123687). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.