Managed hosting door True

BAS Group hoopt op omzetpush Windows 7

 

Voor computerdistributeurs en -retailers betekent de lancering van Windows 7 op 22 oktober een kans op omzetherstel in een dalende markt. Dat zegt BAS Group, een van de grootste hardwaredienstverleners in Nederland. Het bedrijf organiseerde voor zijn winkels een kick-off om de belangrijkste punten van Windows 7 onder de aandacht te brengen.

De meest recente cijfers van onderzoeksbureau IDC over het derde kwartaal van 2009 een daling van 4,1 procent van de pc-markt zien en een daling van 14,4 procent in het consumentensegment daarvan. Milroy Distel (oprichter Dynabyte) van BAS Group benadrukt dan ook het belang van de lancering van Windows 7 voor het kanaal van computerdistributeurs en wederverkopers.

'Het kan in deze moeilijke tijden voor een omzetpush zorgen. Voor ons is het belangrijk te weten dat we marktaandeel moeten winnen. Alleen dan groeien we ten opzichte van de concurrentie; het puur groeien in euro's is voorbij.' Distel noemt de landelijke dekking met zo'n tweehonderd winkeldeuren van BAS Group een belangrijk concurrerend voordeel. Dat maakt het organiseren van landelijke acties en het creëren van inkoopvolumes eenvoudiger.

Ritsen
Op 22 oktober start de verkoop van Microsoft Windows 7. Om medewerkers voor te bereiden op de demodagen voor eindgebruikers eind oktober organiseerde BAS Group afgelopen zondag een kick-off voor BAS Distributie-dealers en zijn eigen computerwinkelketens MyCom en Vobis in Burgers Zoo in Arnhem. Het grootste verschil met voorgaande Windows-besturingssystemen is de snelheid, stelde Paul van Heel die namens Microsoft een demo gaf. 'Er wordt minder geheugen gebruikt, er worden minder programma's geladen en de belangrijkste programma's en services worden als eerste opgeroepen; de rest blijft dan op de achtergrond. Zie het als het ritsen tijdens het invoegen op de snelweg; dat vermindert de kans op files.'

Windows 7 kent in Nederland minder variaties dan Windows Vista, te weten Starter, Home Premium, Professional en Ultimate. De Basis-versie is weggelaten en Vista Business is Professional geworden. Hoe hoger de versie, des te meer mogelijkheden, maar het is niet zo, zoals bij Vista, dat in een hogere versie functionaliteiten worden weggelaten die een lagere versie wel kent (bij Vista Business ontbrak bijvoorbeeld Windows Mediacenter). De Starter-versie is eigenlijk bedoeld voor netbooks. Volgens Van Heel had Microsoft de opkomst van deze pc gemist en is XP eigenlijk niet bedoeld voor netbooks. 'In Windows 7 is er focus op de netbook'.

Lees ook: 'Windows 7: omzetpush in Burgers' bush'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3119717). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.