Managed hosting door True

Omzet Atos Benelux daalt nog steeds

 

De daling van de omzet bij ict-dienstverlener Atos Origin Benelux zet zich door in het derde kwartaal van 2009. De landenorganisatie maakte een omzet van 231 miljoen euro bekend. Een jaar eerder noteerde het bedrijf nog een omzet van 282 miljoen euro. De omzet daalt daarmee het hardst van alle landenorganisaties. De dienstverlener zegt dat veel activiteiten in de Benelux, zoals adviesdiensten, te lijden hebben onder de slechte economische situatie. In het tweede kwartaal van 2009 daalde de omzet ook.

Wereldwijd daalde de omzet van Atos Origin naar 1,2 miljard euro. Vorig jaar werd er in het derde kwartaal nog 1,3 miljard euro omzet geboekt. De dienstverlener maakt de winst over de kwartalen niet bekend.

Ceo Thierry Breton verwacht in een toelichting op de kwartaalcijfers dat zijn bedrijf de jaardoelen gaat halen. Maar hoe die doelsteling eruit ziet wordt niet bekendgemaakt. De hoogste manager verwacht ook dat zijn bedrijf de winstmarge in 2011 verbetert.

Atos Consulting

De omzet daalde het hardst bij de divisie Consulting. De dienstverlener boekt daar een derde minder omzet in vergelijking met een jaar eerder. 'In april hadden we voorspelt dat de lastige marktomstandigheden bij Consulting het komende jaar zouden aanblijven. We hebben daarom het aantal werknemers bij de divisie omlaag gebracht om de winstmarge te beschermen', schrijft de dienstverlener in een toelichting. De eerste drie kwartalen van 2009 maakte Consulting een omzet van 187 miljoen euro, een daling van 26 procent vergeleken met 2008.

Ook bij de divisie Systems Integration daalde het aantal werknemers, zegt Atos Origin. Vooral in Nederland en Spanje is het aantal medewerkers sterk gereduceerd. De omzet bij deze divisie daalde met 14 procent vergeleken met een jaar eerder.

Benelux

De Benelux-organisatie heeft al lange tijd last van een dalende omzet. Nederland had over 2008 als enige een daling van de omzet ten opzichte van 2007. De dienstverlener zegt dat de winstmarge van de Benelux-organisatie nog steeds een van de grootste is vergeleken bij de andere organisaties. De organisatie vertrouwt er op dat de winstmarge in de Benelux het komende jaar zal verbeteren.

Atos Origin maakte tot het tweede kwartaal van 2009 de cijfers per land bekend. Bij de halfjaarcijfers van 2009 en de cijfers van het derde kwartaal spreekt de dienstverlener alleen over de Benelux-organisatie. Voor de omzetvergelijkingen heeft de dienstverlener wel de omzetcijfers van de Benelux voor 2008 berekend.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3112172). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.