Managed hosting door True

Data Flow koopt failliet Erudict

 

Handen schudden

Data Flow Consultancy, sinds deze zomer in handen van het Franse Ausy, heeft Erudict overgenomen. Erudict maakte vorige week bekend dat het de boeken neerlegt.

Het Leuvense it-dienstenbedrijf Data Flow Consultancy heeft datacenterdienstenspecialist Erudict overgenomen voor een niet nader genoemd bedrag. Erudict legde vorige week het bijltje erbij neer, omdat de crisis er (te) zwaar huis had gehouden. "Het is heel erg snel gegaan", vertelt Jimmy Houtput, managing director van Data Flow. "Donderdag zijn we de gesprekken met de curator begonnen en vrijdagavond hebben we de knoop doorgehakt om Erudict over te nemen. Ik heb niet echt een zicht op wie de andere gegadigden waren, maar blijkbaar waren het er vrij veel."

Voor Data Flow ligt de waarde in de "kwaliteit van de mensen van Erudict", aldus Houtput. "Wijzelf hebben al een vrij sterke poot in system engineering, dus betekent dat voor ons vooral een versterking van wat we al in huis hadden. Maar bij Erudict werken erg veel kwalitatief goed mensen en dat is voor ons van groot belang."

Erudict telde 60 werknemers. Maar of die tot de laatste man mee zullen worden overgenomen, is nog onduidelijk. "We zijn nu intensief bezig het bedrijf in kaart te brengen", legt Houtput uit. "Te meer omdat het vorige week zo snel ging. Ik zou de overname toch op enkele weken willen afronden. Van groot belang is de continuïteit en de duidelijkheid voor de klanten en de werknemers. Vandaar dat het snel moet gaan."

Bij Data Flow zelf, dat eind augustus overgenomen werd door het Franse Ausy, werken vandaag een kleine 400 mensen, goed voor een omzet van ruim 30 miljoen euro. Erudict had in 2008 een omzet van 34 miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3104626). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.