Managed hosting door True

PwC adviseert Unit 4 over belastingregels

 

Adviesbureau PricewaterhouseCoopers (PwC) adviseert softwareleverancier Unit 4 Agresso over veranderende financiële regelgeving en rapportagevereisten. Die adviesdienst wordt geleverd als wederdienst voor de levering van fiscale software. De softwareleverancier gebruikt het advies van PwC voor de ontwikkeling van nieuwe software. PwC implementeert verschillende financiële pakketten van Unit 4 Agresso.

PwC heeft de VPB-module van Unit 4 Fiscaal in gebruik genomen. Dat is software voor de verwerking en aangifte van vennootschapbelastingen van cliënten. Die fiscale software wordt door driehonderd medewerkers van de Tax Management & Accounting Services groep van PwC gebruikt. De fiscale software is het tweede pakket dat door Unit 4 Agresso wordt opgeleverd. Eerder werd Unit 4 Salaris, een pakket voor salarisadministratie van vierduizend PwC medewerkers in Nederland, ingevoerd.

Advies over nieuwe regels

Als onderdeel van de overeenkomst geeft PwC aan Unit 4 Agresso advies over nieuwe financiële regelgeving. Het gaat bijvoorbeeld om nieuwe regels van de Belastingdienst over de samenval van fiscale aangiften, de statutaire jaarrekening en digitale rapportages. In die nieuwe situatie zijn accountants verantwoordelijk voor de juistheid van cijfers. Bovendien worden gegevens vaker tussentijds gecontroleerd in plaats van op het moment van de jaarlijkse aangifte. Unit 4 Agresso gebruikt de informatie van PwC bij de ontwikkeling van nieuwe software.

In december 2008 sloten PwC en Unit 4 Agresso een meerjarig contract waarvan geen financieele details zijn prijsgegeven. De bedrijven hebben het voornemen om in 2011 de volledige accountancy-suite van de Sliedrechtse leverancier te hebben ingevoerd. PwC werkte al met Unit 4 AccountAnalyser, een pakket voor de controle van analyse en financiële klantgegevens.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3095065). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.