Managed hosting door True

HP CrossTalk 2009: 'Benut je kansen'

 

Benut je kansen met meer diepgang, samenwerking en (verticale) specialistische & business kennis. Dat waren enkele kernwoorden van de dertiende editie van HP CrossTalk, de partnerdag voor HP Business Partners. In een goed gevulde zaal in het Nieuwegein Business Center (NBC) pepte de directie van HP Nederland de aanwezige partners op met het groeiende portfolio.

Benut je kansen met meer diepgang, samenwerking en (verticale) specialistische & business kennis. Dat waren enkele kernwoorden van de dertiende editie van HP CrossTalk, de partnerdag voor HP Business Partners. In een goed gevulde zaal in het Nieuwegein Business Center (NBC) pepte de directie van HP Nederland de aanwezige partners op met het groeiende portfolio .
Er liggen voor HP Business Partners genoeg groeikansen met het HP portfolio en hun eigen oplossingen om verder te groeien en maximaal te profiteren van de economische opleving, aldus Hans Daniels, directeur van HP Nederland. HP is de laatste jaren gegroeid door overnames en dat biedt partners meer kansen, aldus de HP directeur. In alle markten is er groei te behalen, zoals pc's, servers, storage, networking,software, services en printing.

Windows 7
Eindgebruikers vragen om meer gestandaardiseerde producten en HP en zijn partners spelen daarop in, aldus Daniels. Zo wil HP verder groeien in de storage markt met de iSCSI oplossingen van LeftHand. En met de ProLiant G6 servers in combinatie met virtualisatie (o.a. met VMware, Citrix, Microsoft en Parallels) , Linux, Unix, Windows en Intel processoren. Verder op het gebied van HP ProCurve networking en care packs voor het toenemend verkeer op internet van data en video. Met printing speelt HP samen met partners in op transformatie van analoog naar digitaal printen, in combinatie met managed print services waarvoor het Smart Page Deal op resellers is gericht. Ook de printing alliantie met Canon moet meer business voor partners opleveren, op het gebied van hardware, diensten en supplies. Groei zit ook in HP's software portfolio zoals automation en security. De verkoop van pc's en notebooks kan ook meer groeien. Onder andere door meer afzet via mobiele aanbieders zoals Vodafone en T-Mobile. En de komst van besturingsplatform Microsoft Windows 7.


SPO en TPE
Pieter van Woerden, manager van HP's partnerorganisatie SPO beaamde dat er genoeg kansen zijn voor business partners. Bijvoorbeeld met het inrichten van thuiswerkplekken. Zo heeft HP een thuiswerkconcept en plek genaamd OfficePod die zelfs in de tuin kan worden geplaatst. Verder is specialisatie, bijvoorbeeld in verticale markten een slimme zet, zoals in de gezondheidszorg of verzekeringsbranche. De business partners worden volgens Van Woerden nog beter ondersteund nu een aantal channelondersteunende taken verhuizen naar PSG, IPG, TS en ESS. Maar veel channelzaken blijven bij SPO, zoals Smart Portal en Partner Learning.
Volgens van Woerden zijn de meeste partners tevreden over het zaken doen met HP. Dat blijkt uit eigen het onderzoek 'Total Partner Experience' (TPE). Van de 600 partners zegt 86 procent tevreden te zijn. Wel zijn er volgens Van Woerden kritische punten zoals product pricing, post sales support, direct vs indirect en Smart Portal. Maar veel partners noemen ook positieve zaken zoals logistiek, Pay for Result , algemene communicatie en Partner Learning. Van Woerden zeg verder dat HP's (nieuwe) partnerprogramma onder andere meer aandacht geeft aan over ‘volume & kwaliteit', ‘specialistische kennis', ‘attach en upsell'.

Sushi en IBM
Tijdens HP CrossTalk had elke HP onderdeel een eigen stand met informatie pitches en culinaire keuken. Zo was er een drukbezochte sushi bar bij HP's Technology Solutions Group (TSG). Bij IPG was er een juicebar en bij ProCurve waren er happen verkrijgbaar van de Wonton keizer. Eind van de middag werden er zes partners awards uitgereikt en was er een Cross Cultural Borrel. Op de middag waren alle kopstukken van grote HP distributeurs aanwezig en veel loyale HP (Gold) Partners. Hier en daar waren er zelfs ook partners te bespeuren die bekend staan als ‘true blue' IBM Business Partners.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3087029). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.