Managed hosting door True

HP verkleint en sluit locaties van EDS

 

Dit jaar sluit ict-dienstverlener HP in Nederland drie vestigingen van dochterbedrijf EDS. Vijf andere EDS-locaties worden afgeslankt. Veel personeel verhuist naar het hoofdkantoor van HP in Amstelveen. Dat bevestigt een woordvoerder aan Computable. Twee EDS-locaties sloten eerder dit jaar hun deuren. Het betreft het datacenter in Spijkenisse (gesloten sinds begin 2009) en de vestiging in Sittard (vanaf het voorjaar).

Voor het eind van 2009 wordt ook het datacenter in Leeuwarden definitief op slot gedaan, vertelt woordvoerder Herbert Wormgoor van HP. Het Friese datacenterpersoneel verhuist naar het afgeslankte EDS-kantoor in Leeuwarden. Het personeel uit Sittard is al naar Maastricht verhuisd.

De voorlichter wil niet kwijt wat met de hostingklanten van de twee gesloten datacenters gebeurt. De hosting wordt mogelijk ondergebracht in buitenlandse rekencentra van HP. 'Indien de wet dat niet toestaat, worden de klanten elders in Nederland ondergebracht', licht hij toe.

Afslanken

De overige locaties van dochterbedrijf EDS, dat kortgeleden werd omgedoopt tot HP Enterprise Services, blijven voorlopig bestaan. Zij worden of zijn inmiddels wel afgeslankt. Zo is een groot deel van de stafmedewerkers op het voormalige hoofdkantoor van EDS in Capelle aan den IJssel al verhuisd naar het HP-hoofdkantoor in Amstelveen. 'Het gaat daarbij voornamelijk om directie, marketing, HR en juridische zaken', weet Wormgoor.

De vestiging van EDS in Utrecht wordt ook afgeslankt. Het personeel dat daar werkt voor de Nederlandse Spoorwegen blijft achter, terwijl de rest verhuist naar het HP-kantoor in Amstelveen. Niet ver daar vandaan, op het Amstelveense kantoor van EDS, werken inmiddels ook minder mensen. Een groot deel is verhuisd naar het HP-kantoor. Medewerkers die voor ABN Amro werken, blijven er achter.

In Maastricht werd juist de HP-vestiging gesloten. De medewerkers zijn ondergebracht op de Maastrichtse EDS-locatie, die wel voor januari 2010 moet zijn afgeslankt.

Overzicht van EDS-vestigingen


Leeuwarden (datacenter)
sluit dec 2009
-
Leeuwarden (kantoor)
wordt afgeslankt
-
Capelle a/d IJssel
afgeslankt jan 2010
staf verhuist naar HP Amstelveen

Maastricht
afgeslankt jan 2010
HP-personeel naar EDS-kantoor

Utrecht
afgeslankt nov 2009
NS-account blijft, rest naar HP Amstelveen

Amstelveen
afgeslankt jan 2010
ABN Amro-account blijft, rest naar HP Amstelveen

Sittard
gesloten voorjaar 2009
personeel naar Maastricht

Spijkenisse (datacenter)
gesloten begin 2009
-

Bron: HP Nederland

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3085721). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.