Managed hosting door True

Eerste 300 EDS'ers verhuizen naar HP-kantoor

 

Een eerste groep medewerkers van de voormalige ict-dienstverlener EDS neemt zijn intrek in het Amstelveense hoofdkantoor van moederbedrijf HP. Het gaat daarbij volgens woordvoerder Herbert Wormgoor om twee- tot driehonderd man. Het is de bedoeling dat in de loop van de tijd meer oud-EDS'ers naar het HP-kantoor aan Startbaan verhuizen.

In totaal zijn in het pand van HP nog ongeveer negenhonderd flexibele werkplekken beschikbaar. Volgens de voorlichter is de gemiddelde bezettingsgraad bij zijn bedrijf 60 procent. Dat zou betekenen dat, bovenop het huidige aantal medewerkers, in totaal zo'n 1500 nieuwe mensen in het hoofdkantoor op gezette tijden hun werkplek kunnen hebben.

Het HP-kantoor in Amstelveen is de enige vestiging van het bedrijf in Nederland. Medewerkers van EDS zitten momenteel verspreid over tien locaties: Amstelveen, Amsterdam, Breukelen, Capelle aan den IJssel, Den Bosch, Leeuwarden, Maastricht, Sittard, Utrecht en Venray. Zij kunnen wel al gebruikmaken van het ict-netwerk van HP. Incidenteel kan personeel van HP ook werken vanaf een van de EDS-locaties.

Enterprise Services

In augustus 2008 rondde ict-dienstverlener HP officieel de overname af van branchegenoot EDS. Het bedrijf betaalde 13,9 miljard dollar voor EDS, dat kortgeleden werd omgedoopt tot HP Enterprise Services. Het bedrijfsonderdeel houdt zich binnen HP voornamelijk bezig met het regelen van uitbestede bedrijfsprocessen (BPO) en uitbestede ict-diensten.

HP Enterprise Business, de dienstendivisie waarvan HP Enterprise Services (voorheen EDS) nu deel uitmaakt, heette tot nu toe HP Technology Solutions Group. Tot de divisie behoren ook de onderdelen HP Technology Services, HP Software en HP Enterprise Servers & Storage. Het laatstgenoemde onderdeel wijzigt HP in Enterprise Servers, Storage & Networking (ESS&N). Dat heeft te maken met de integratie met HP's netwerkonderdeel Procurve.

In totaal heeft HP drie divisies: Imaging & Printing Group (die zich bezighoudt met printproducten), Personal Systems Group (computerproducten) en Enterprise Business (ict-diensten).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3084379). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.