Managed hosting door True

Geschrapt EDS is deel van nieuwe indeling HP

 

Behalve de naamswijziging van EDS die ict-leverancier HP doorvoert, krijgen ook andere bedrijfsonderdelen een nieuwe naam. Bovendien verandert HP de samenstelling van zijn dienstendivisie. Dat vertelt woordvoerder Herbert Wormgoor. EDS heet voortaan HP Enterprise Services en wordt onderdeel van HP's nieuwe dienstendivisie Enterprise Business. Netwerkbedrijf Procurve valt nu officieel onder het nieuwe onderdeel ESS&N.

De naamswijziging van EDS naar HP Enterprise Services is de meest in het oog springende verandering. Het gebruik van de naam HP moet de verbondenheid tonen van de EDS-organisatie met zijn moederbedrijf HP, legt Wormgoor uit.

De nieuwe naam van EDS wordt per direct gebruikt in de landen waar de integratie tussen HP en EDS al heeft plaatsgevonden. 'Alle communicatiemiddelen en logo's worden in de komende tijd gefaseerd vervangen. Het kan dus zijn dat oude en nieuwe namen korte tijd door elkaar heen lopen', vertelt de voorlichter.

Meer wijzigingen
HP Enterprise Business, de dienstendivisie waarvan HP Enterprise Services (voorheen EDS) nu deel uitmaakt, heette tot nu toe HP Technology Solutions Group. Tot de divisie behoren ook de onderdelen HP Technology Services, HP Software en HP Enterprise Servers & Storage. Het laatstgenoemde onderdeel wijzigt HP in Enterprise Servers, Storage & Networking (ESS&N). Dat heeft te maken met de integratie met HP's netwerkonderdeel Procurve.

In totaal heeft HP drie divisies: Imaging & Printing Group (dat zich bezighoudt met printproducten), Personal Systems Group (computerproducten) en Enterprise Business (ict-diensten).

Kennisgeving
Veruit de meeste klanten van het voormalige EDS nemen de naamswijziging voor kennisgeving aan, vertelt de woordvoerder. 'We hebben er geen reacties over ontvangen.' Hij legt uit dat de feitelijke overname en integratie van EDS in HP al een jaar speelt en zich voor veel klanten al in een ander stadium bevindt. 'Klanten vinden een probleemloze integratie belangrijker dan de wijziging van een naam.'

HP nam dienstverlener EDS in augustus 2008 over voor 13,9 miljard dollar. Sindsdien heette EDS officieel 'EDS, an HP company'. Dat wijzigt nu dus in HP Enterprise Services.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3083290). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.