Managed hosting door True

Aandelenemissie Palm vergroot overnamekans

 

Mobieltjesfabrikant Palm hoopt ongeveer 313 miljoen dollar (ongeveer 212 miljoen euro) op te halen met de uitgifte van nieuwe aandelen. In de laatste twee jaar was de waarde van een aandeel Palm niet zo hoog als nu. Beursanalisten vermoeden dat het Amerikaanse bedrijf binnenkort wordt overgenomen en zien de Finse branchegenoot Nokia als grootste kanshebber.

Het geld dat Palm uit de aandelenemissie hoopt op te halen, gebruikt het bedrijf naar eigen zeggen voor 'uitbreiding van het werkkapitaal en voor algemene bedrijfsdoeleinden'. Zo kunnen de Amerikanen ermee nieuwe smartphones ontwikkelen die draaien op het zelfontwikkelde besturingssysteem WebOS. Dat platform bezorgde Palm de afgelopen maanden al een aanzienlijke stijging van de aandeelwaarde.

Zowel Palm als Nokia laten zich niet uit over de vermeende overnameplannen. Voor de Finnen zou het inlijven van Palm een goede manier zijn om het stagnerende marktaandeel in Noord-Amerika te stimuleren. Bovendien heeft Palm een uitgebreid aanbod smartphones, waarmee Nokia een vuist kan maken in de strijd met de populaire iPhone en Blackberry.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3077495). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.