Managed hosting door True

IDF 2009: Intel toont eerste 22nm chips

 

Op IDF 2009 toonde Intel de eerste chips in de nieuwe 22nm technologie.

Ceo en president Otellini toonde graag een wafer met vroege exemplaren van een SRam geheugenchip, uitgevoerd in 22nm technologie. Daarmee zet het bedrijf een traditie verder dat toekomstige technologieën telkens eerst in aangepast SRam testchips uitwerkt, met het oog op het oplossen van productieproblemen.

Intel verwacht relatief weinig problemen in dat proces, aangezien goeddeels dezelfde productieaanpak als voor de voorgaande technologieën kan worden aangewend (dezelfde belichtingstechnieken, ...). Pas voor de daaropvolgende 15nm technologie voorziet Intel de nood om allicht naar een andere lichtbron (zoals extreme-UV) over te gaan.

De eerste 22nm SRam chips bevatten haast 3 miljard transistors, die onder meer worden aangewend voor elementen die ook in de microprocessoren worden gebruikt. Microprocessoren in 22nm worden verwacht voor de tweede helft van 2011.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3076405). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.