Managed hosting door True

Xebia: 'Groei is gevolg van kwaliteit'

 

De Hilversumse softwareontwikkelaar Xebia is genomineerd voor de Snelle Groeier 09 Award van het Utrechtse ict-netwerk Skillcity.

Door de groei in omvang is Xebia ook in staat grootschalige enterprise-projecten uit te voeren, van architectuur en ontwikkeling tot beheer. Xebia-directeur Daan Teunissen: 'Als je de cijfers van het eerste halfjaar van 2009 naast elkaar legt, heeft Xebia meer winst gemaakt dan Ordina. Maar groei is voor ons geen doel op zich, het is het logische gevolg van kwalitatieve diensten en producten. Onze eerste doelstelling is uitgroeien tot autoriteit in onze markt. Ons aannamebeleid is daar ook volledig op afgestemd. Door inzet van de Agile-werkwijze borgen we ook de kwaliteit van onze projecten.'

Xebia hanteert vier principes: ‘people first', ‘sharing knowledge', ‘quality without compromise' en ‘customer intimacy'. Teunissen: 'Niet de aandeelhouders, maar de wensen van klanten staan voorop. Met hen stellen wij doelen vast op basis van de agile-werkwijze. De voortgang van projecten meten wij continu aan de hand van werkende producten of prototypes. De klant ziet meteen resultaat en deze methode van samenwerken is bovendien significant goedkoper.'

Xebia biedt consultancy en voert complete projecten uit, vanuit vestigingen in Nederland, Frankrijk en India. Het bedrijf ontwikkelt software in gedistribueerde ontwikkelteams. Van deze teams zit de helft in Nederland en de andere helft in India.

Skillcity
Skillcity is een zakelijk netwerk voor ict-bedrijven in Midden-Nederland. Het is opgezet om ict-ondernemers te inspireren. Het netwerk van Skillcity heeft inmiddels zo'n 750 leden. Ieder jaar organiseert Skillcity de verkiezing van de snelst groeiende ict-mkb'er in Midden-Nederland.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3074195). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.