Managed hosting door True

Cijfers TSS laten groeispurt zien

 

Dienstverlener Total Specific Solutions (TSS) zag in 2008 de netto-omzet op jaarbasis spectaculair stijgen van 54,6 miljoen tot 175,2 miljoen euro. Exclusief overnames steeg de omzet van 45,7 miljoen in 2007 naar 66,5 miljoen euro in 2008. De raad van bestuur stelt dat 2009 in het teken staat van consolidatie. Er is wel groei, maar de verwachte resultaten zullen vanwege de economische crisis niet het niveau van 2008 halen.

Vorig jaar steeg de omzet van TSS op jaarbasis van 54,6 miljoen euro naar 175,2 miljoen euro, blijkt uit het jaarverslag 2008. Deze grote sprong is te danken aan een organische groei van 5,1 procent en de overnames van Everest, PinkRoccade Local Government en PinkRoccade Healthcare. De Ebitdae (de verdiensten voor aftrek van rente, belastingen, afschrijvingen op activa en afschrijvingen op leningen en goodwill) steeg van 9,8 miljoen naar 31,6 miljoen euro. Het uiteindelijke nettoresultaat was vanwege de acquisities wel negatief (593.000 euro).

Wel geeft TSS hierbij aan dat het om een samengevoegde balans en winst/verliesrekening gaat die de situatie weergeeft alsof de twee PinkRoccade-onderdelen al vanaf begin 2008 bij TSS horen. In werkelijkheid tellen de resultaten van PinkRoccade met terugwerkende kracht mee vanaf 1 juli 2008. Wanneer de statutaire, geconsolideerde jaaroverzichten worden bekeken, blijkt de omzet zonder overnames op 66,5 miljoen te zijn uitgekomen (2007: 45,7 miljoen euro).

Consolideren

De overnames in 2008 financierde TSS met een mix van eigen vermogen en vreemd vermogen in de vorm van bankschulden. Het eigen vermogen steeg van 8,5 miljoen euro in 2007 tot 34 miljoen euro als gevolg van de overname van de twee PinkRoccade-takken en Everest.

De raad van bestuur stelt dat 2009 met het oog op de grote overnames in het teken staat van consolidatie. Daarnaast verwacht de automatiseerder wel groei in marktaandeel, maar zullen de resultaten vanwege de economische crisis niet het niveau halen van 2008.

TSS schrijft verder in zijn jaarverslag dat het over een stabiel klantenbestand beschikt dat voor veel terugkerende omzet zorgt. De grootste klant is goed voor 5 procent van de totale omzet, al vertegenwoordigen de tien grootste klanten 'slechts' 19 procent van de opbrengsten. Tot de top tien behoren (in alfabetische volgorde) Aegon, Smal, Belastingdienst, ING, NXP, Philips, Rabobank, SNS, Stater en St. Franciscus Ziekenhuis.


Verdeling

Het ict-huis haalt bijna 60 procent van de omzet uit de Nederlandse lokale overheid (32 procent) en gezondheidszorg (27 procent), twee stabiele marktsegmenten. Andere sectoren, waarin het bedrijf opereert, zijn 'ict, communicatie & amusement' (18 procent), financiële diensten (15 procent), consumentenmarkt (7 procent)en industrie (2 procent). Deze segmenten zullen wat betreft volumes en prijzen aanzienlijk onder druk komen te staan, in tegenstelling tot de overheid en de zorg, verwacht TSS.

Verdeeld naar deelgebied komt de meeste handel uit software (40 procent) en softwaregerelateerde dienstverlening (31 procent). Advisering is goed voor 15 procent van de omzet en ict-diensten sluit de rij met 14 procent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3055939). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.