Managed hosting door True

Alcatel-Lucent en OONO bouwen GPON-netwerk

 

Alcatel-Lucent en OONO(Onafhankelijke Open Network Operator) hebben het eerste Nederlandse passieve open GPON-netwerk (Gigabit Passive Optical Networking) gebouwd.

Alcatel-Lucent leverde de GPON-technologie voor het netwerk, dat door OONO werd geconfigureerd. Het netwerk is gebouwd voor de bewonersvereniging van de The Red Apple, een appartementsgebouw op het Wijnhaveneiland in Rotterdam. Het nieuwe netwerk biedt bewoners een verbinding van 1 Gbps en een diversiteit aan next generation diensten. Meer dan negentig procent van de 154 hoofdbewoners heeft zich geabonneerd op het netwerk.

OONO zorgt voor het onderhoud en beheer van het GPON-netwerk. Een aparte dienstenbemiddelaar, Wireless Campus, is de verbindingschakel tussen serviceproviders en de appartementhouders. Op dit moment biedt Level Four telefoniediensten, Intermax internetservices en de gemeente Albrandswaard kabel-tv en -radio. Binnenkort komen daar nog mobiele dataservices en beveiligingdiensten bij.

Met de GPON-oplossingen van Alcatel-Lucent kunnen operators inspelen op de constant toenemende behoefte aan bandbreedte. Alcatel-Lucent is op dit moment betrokken bij meer dan 95 FTTH-projecten. Daarvan zijn tachtig gebaseerd op GPON-technologie. GPON-klanten zijn niet alleen bekende operators als Verizon, France Telecom, Portugal Telecom en Hong Kong Broadband Limited, maar ook verschillende nutsbedrijven en overheden. In de afgelopen twaalf maanden is het aantal GPON-referentieklanten van Alcatel-Lucent gestegen met dertig procent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3050136). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.