Managed hosting door True

Econocom hoopvol over tweede halfjaar

 

De it-dienstengroep Econocom kijkt hoopvol uit naar een goed tweede halfjaar. De jaaromzet zou daardoor hoger uitkomen dan een jaar geleden en de courante bedrijfswinst moet 'ongeveer gelijk zijn' aan het cijfer van 2008.

Over het eerste halfjaar steeg de omzet met 2,3 procent, maar daalde de bedrijfswinst met 9 procent, zo meldt De Tijd. De omzetsprong over de eerste zes maanden tot 346,2 miljoen euro was volledig te danken aan de afdeling IT Financial Services, de grootste divisie binnen de groep. Deze activiteit, gespecialiseerd in het financieren van it-apparatuur voor bedrijven, steeg met 11 procent. Alle andere activiteiten kenden een dalende trend. Vooral Telecom Services, dat mobiliteitsoplossingen voor bedrijven uitdenkt, ziet dat bedrijven langer aarzelen om it-projecten op te zetten. De bedrijfswinst van deze divisie dook in het rood.

De courante bedrijfswinst van Econocom bedroeg 9,2 miljoen (-9%). De nettowinst voor het it-dienstenbedrijf kwam uit op 6,1 miljoen euro tegen 7,3 miljoen over dezelfde periode vorig jaar.

Econocom baseert zijn jaarprognose op sterke zomermaanden. Tijdens juli en augustus kon Econocom twee contracten met een waarde van meer dan 50 miljoen euro tekenen. Bij een van de deals nam de groep de printmachines en het it-materiaal van mediagroep Roularta over, een overeenkomst van goed 57 miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3044572). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Vacatures bij Econocom

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.