Managed hosting door True

Hardwaretak Sun toch in de etalage?

 

Oracle zou, aldus bronnen aan Amerikaanse media, de hardwaretak van Sun Microsystems alsnog willen verkopen. Onder meer HP komt daarbij in beeld.

Al kort na de overname van Sun door Oracle waren er speculaties over de toekomst van de hardwarepoot van het bedrijf. Onder meer analistenkantoor Gartner stelde dat àls Oracle de hardwareactiviteiten zou blijven ondersteunen, de duurdere M en grote Sparc-servers daar misschien niet zouden bijhoren. Later gaf Oracle-ceo Larry Ellison al toe dat hij vooral uit was op de software van Sun, maar anderzijds stelde hij ook dat de combinatie van software en hardware het aanbod van Oracle enkel zouden kunnen versterken.

Volgens Amerikaanse media zou naast IBM - dat al eerder aasde op Sun - HP of Dell geïnteresseerd zijn in een overname van de hardwaretak. Documenten van beurscontroleorgaan SEC spreken in elk geval van een zogenaamde 'party B'. Dat het HP zou worden, is een gevolgtrekking van de Amerikaanse pers, omdat 'goede bronnen' wijzen op gesprekken tussen Oracle en HP.

Voor HP is Sun interessant wegens de eigen dienstenpoot EDS. Die is een grote partner van Sun en haalt veel omzet uit dienstverlening rond Sun-hardware. Voor Oracle is een verkoop van Sun interessant om het eerder geponeerde winstdoel te halen. In het eerste boekjaar wilde Oracle al 1,5 miljard dollar extra operationele winst door de overname. Aangezien Sun niet bepaald goed draait, zou een verkoop daarbij kunnen helpen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3042806). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.