Managed hosting door True

Lucent en Microsoft werken samen aan uitbreiding IPtv

 

Microsoft en Lucent Technologies hebben een voorlopige overeenkomst gesloten om het Microsoft tvInternet Protocol Television-softwareplatform (IPtv) te integreren met oplossingen van Lucent.

Hierdoor zijn telecommunicatieaanbieders beter in staat concurrerende digitale televisiediensten toe te voegen aan hun huidige aanbod van breedbandproducten.

Deze overeenkomst onderstreept het streven van Microsoft om branche-innovaties te stimuleren door samenwerking met toonaangevende partners in de branche voor telecommunicatie-infrastructuur. Microsoft ontwikkelt de meest geavanceerde technologische platformen en industriële systemen voor het leveren en beheren van nieuwe-generatie digitale televisiediensten via breedbandnetwerken.

De integratie tussen Lucent Technologies en Microsoft maakt standard-definition, high-definition en on-demand programmeren mogelijk op basis van de Microsoft TV IPtv set-top box via de Lucent Stinger IP-Enabled Digital Subscriber Line Access Multiplexor (DSLAM) en Lucent ADSL2+-modems. Het Windows Media Video 9-formaat - ondersteund door de tv IPtv-platformen van Microsoft - optimaliseert de beschikbare bandbreedte voor het leveren van hoogwaardige content via ADSL2+-netwerken.

De twee bedrijven werken samen om wereldwijd ondersteuning te bieden aan breedbandnetwerkbeheerders die diensten leveren voor abonnees. De samenwerking biedt de mogelijkheid tot integratie van end-to-end netwerkoplossingen inclusief OSS/BSS-integratie, het verkrijgen van advies, ontwerp en implementatie door Lucent Worldwide Services (LWS).

‘Wij zijn enthousiast over de integratie van het Microsoft tv IPtv-software-platform met onze Stinger-oplossing voor het leveren van digitale-televisiediensten’, zegt Will Engler, Vice-President en algemeen directeur van Lucent Technologies Access Networks. ‘Ondersteund door onderzoek van Bell Labs, helpt het Stinger-platform van Lucent om service providers nieuwe, vooruitstrevende en winstgenererende diensten zoals IPtv aan te bieden aan hun klanten.’

‘Microsoft tv is sterk gericht op samenwerking met toonaangevende bedrijven zoals Lucent. We willen innovaties stimuleren en in nauwe samenwerking met onze partners infrastructurele systemen van wereldklasse bouwen voor het leveren van end-to-end IPtv-oplossingen aan onze klanten’, zegt Lynne Elander, algemeen marketingdirecteur bij Microsoft tv. ‘Deze samenwerking heeft geresulteerd in de eerste van een reeks oplossingen waarmee aanbieders van telecommunicatie succesvol kunnen zijn in de lucratieve groeimarkt voor IPtv.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/303863). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.