Managed hosting door True

Omzet PC-Ware daalt door recessie

 

ICT Solution Provider PCware heeft zijn omzet in het eerste kwartaal van zijn fiscale jaar 2009/2010 met 6,3 procent zien dalen tot 216,4 miljoen euro. Dit maakte de moedermaatschappij vanuit Leipzig deze week bekend. Het is het eerste kwartaal waarin de PC-Ware Groep weerstand ondervindt van de huidige recessie.

Ook de winst daalde ten opzichte van vorig jaar. De belangrijkste redenen hiervoor zijn de teruglopende marges, een kostenstijging en een hogere afschrijving. De substantiële groei van de personeelskosten is het gevolg van een hogere personeelsbezetting en uitkeringen die aan voormalige leden van de raad van bestuur zijn betaald. Gezien de huidige economische omstandigheden acht het management board het niet verstandig om nu een winstvoorspelling te doen voor het gehele fiscale jaar. Wel zijn zij van mening dat PC-Ware alle kansen op middellange termijn kan benutten wanneer de focus gericht blijft op de kerncompetenties van de organisatie, namelijk software licensing en consultancy services.

De Nederlandse organisatie laat overigens wel een groei zien ten opzichte van de resultaten van vorig jaar. "Als een van de best presterende vestigingen presenteerde PC-Ware Nederland onlangs nog altijd groeicijfers. Momenteel is dit resultaat stabiel, maar we gaan de komende periode met vertrouwen tegemoet", aldus Marc Betgem, algemeen directeur PC-Ware Nederland.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3036841). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.